بازگشت به صفحه اصلی

آيا شما هم نامه ي سرگشاده را امضا کرده ايد

 

 

سرپرست هيات کاوش در تنگه بلاغی و پاسارگاد:

کشف ديوارهايي سنگ چين شده در پاسارگاد که طول يکی از آن ها به 10 کيلومتر می رسد

 

كشف شواهد جديدي در تنگه بلاغي باعث شده به درخواست بنياد پژوهشي پارسه و پاسارگاد، اين بررسي‌ها تا شناسايي كامل منطقه ادامه داشته باشد.

 

 

حسن ظهوري

بررسي‌هاي باستان‌شناسي در محدوده پاسارگاد منجر به شناسايي و كشف ديوارهاي سنگ‌چين و ديواري به طول 10 كيلومتر از دوره هخامنشي شد.

 

«محسن زيدي»، سرپرست ايراني هيات ايران و ژاپن در دومين فصل بررسي و شناسايي تنگه بلاغي و پاسارگاد با اعلام اين خبر افزود: «هدف از بررسي در اين فصل شناسايي و مطالعه منشاء راه‌هاي ارتباطي تنگه بلاغي و پاسارگاد بود كه براي اين منظور شروع به بررسي و شناسايي محدوده كاخ‌هاي پاسارگاد كرديم. در نتيجه ان اقدام ديوارهاي سنگ‌چيني كشف شد كه طول يكي از آن‌ها به 10 كيلومتر مي‌رسد.»

 

تا كنون كسي از وجود اين ديوارها خبر نداشته و اين ديوارها نشان‌گر محصور بودن كاخ‌ها در دوره هخامنشي است.

 

زيدي در ادامه به ميراث خبر گفت: «كانال‌هاي آبرساني و پست‌هاي ديده‌باني از ديگر بقايايي است كه در شمال پاسارگاد شناسايي شده و تمامي اين اطلاعات روي نقشه ماهواره‌اي و عكس‌هاي هوايي پياده شده است.»

 

وجود ديوارها در نزديكي محدوده كاخ‌هاي پاسارگاد به منظور تدافعي كردن منطقه و حفاظت كامل از كاخ‌ها بوده است.

 

به گفته زيدي كشف ديواري به طول 10 كيلومتر نشان دهنده اين موضوع است كه هيچ‌كس به راحتي نمي‌توانسته وارد محدوده كاخ‌ها شود.

 

اين ديوار تا دامنه كوه‌ها ادامه دارد و در حال حاضر قسمت‌هايي از آن تخريب شده و در اكثر بخش‌هاي باقي‌مانده، پي ديوار ديده مي‌شود.

 

ديوارها كاملا سنگ‌چين و خشكه چين هستند و تا كنون نمونه آن‌ها در تنگه بلاغي ديده شده است.

 

 كشف بقاياي سفالي و مشابهت اين ديوارها با ديوارهاي تنگه بلاغي نشان مي‌دهد ديوارها متعلق به دوره هخامنشي است.

 

 

زيدي در مورد ديگر يافته‌هاي باستان‌شناسي در نزديكي پاسارگاد به ميراث خبر گفت: «نزديك به 200 گور سنگ‌چين از دوره پس از هخامنشي و احتمالا متعلق به اشكانيان در منطقه پيدا شده كه نشان مي دهد در آن زمان از سنگ‌هاي ديوارهاي هخامنشي براي ساختن قبور استفاده كرده‌اند. همچنين تعداد زيادي محوطه استقراري از دوره پيش از تاريخي تا دوره تاريخي كشف شده است.»

 

وي با بيان اين‌كه جاده‌اي به طول 3 كيلومتر نيز در منطقه يافت شده است به ميراث خبر گفت: «اين جاده در ميان زمين‌هاي كشاورزي است و بخش‌هاي متعددي از آن تخريب شده. در زمان هخامنشيان با ايجاد بستر سنگي و خاكي ارتفاع جاده را بين يك تا يك و نيم متر از سطح زمين بالا آورده‌ و يك مسير مستقيم را ايجاد كرده بودند.»

 

كشف شواهد جديدي در تنگه بلاغي باعث شده به درخواست بنياد پژوهشي پارسه و پاسارگاد، اين بررسي‌ها تا شناسايي كامل منطقه ادامه داشته باشد.

 

همچنين طي مكاتبات انجام گرفته يونسكو پذيرفته است از طريق عكس‌هاي هوايي موجود و نقشه‌هاي ماهواره‌اي، حريم پاسارگاد را در پرونده ثبت جهاني آن گسترش دهد.

 

پاسارگاد(خبرگزاري ميراث فرهنگي)