بازگشت به صفحه اصلی

آيا شما هم نامه ي سرگشاده را امضا کرده ايد؟ 

 

معترضان به آبگیری سد سیوند در برابر مجلس خواستار شدند : 

نظر کارشناسان مخالف آبگیری

 نیز باید مورد توجه قرار گیرد

از: شاهين سپنتا - تهران

گروه های معترض به آب گیری سد سیوند در یک گرد همایی اعتراضی در مقابل مجلس شورای اسلامی خواستار توجه مسولان به نظرات کارشناسان مخالف با آبگیری سد سیوند شدند.

در این گردهمایی اعتراضی که روز چهارشنبه 25 بهمن ماه از ساعت ده صبح آغاز شد و به مدت دو ساعت و نیم ادامه یافت ، شرکت کنندگان خواستار توجه مسوولان به نظرات کارشناسان مستقل مبنی بر خطرات ناشی از آبگیری سد سیوند برای میراث طبیعی و فرهنگی منطقه پاسارگاد و تنگه بلاغی شدند. پس از درخواست های مکرر شرکت کنندگان در این گردهمایی اعتراضی برای حضور اعضای کمسیون فرهنگی در جمع معترضان و گوش دادن به اعتراضات آن ها، سر انجام امیر رضا خادم عضو کمسیون فرهنگی مجلس مجبور به حضور در جمع اعتراض کنندگان شد. معترضان ضمن ابهام آمیز خواندن نظرات به اصطلاح کارشناسی که سازمان میراث فرهنگی و وزارت نیرو با استناد به آن ها درصدد آب گیری سد سیوند هستند ، خواستار اعلام شفاف و بی پرده نظرات این کارشناسان دولتی برای بررسی و ارزیابی بیشتر توسط کارشناسان مستقل شدند . معترضان همچنین خواستار تشکیل کمیته ای مشترک بین کارشناسان مستقل مخالف آبگیری صرف نظر از گرایش های سیاسی و همچنین نمایندگان سازمان های غیردولتی دوستدار میراث فرهنگی از یک سو و کارشناسان دولتی موافق آب گیری سد سیوند از سوی دیگرشدند. امیر رضا خادم که از سوی عماد افروغ رئیس کمسیون فرهنگی مجلس مسئول رسیدگی به نظرات مخالفان سد سیوند شده یود ، پس از رویارویی با نظر اعتراض گنندگان ،  ضرورت تشکیل کمیته مشترک کارشناسان موافق و مخالف را پذیرفت و برای انجام آن قول مساعد داد. خادم ، همچنین در پاسخ به پرسشی در مورد نظر نهایی کمسیون فرهنگی در خصوص شکایت نامه سازمان های مردم نهاد به همراه نظرات کارشناسان مخالف آبگیری که در حدود یک ماه پیش تسلیم کمسیون اصل نود و کمسیون فرهنگی شده بود ، گفت : در این مورد اطلاعی ندارم و آن نامه از طریق دبیرخانه به دست من نرسیده است!     

 

شرکت کنندگان در این گرد همایی در حالی که باران شدیدی نیز می بارید با در دست داشتن پارچه نوشته هایی خواستار توجه بیشتر نمایندگان مجلس و عموم مردم به حفظ گنجینه های تاریخی تنگه بلاغی در برابر زیان های ناشی از سد سیوند شدند. اعتراض کنندگان ضمن اعلام این مطلب که با پیشرفت و توسعه کشور مخالف نیستند اما با توسعه ناپایدار و زیان آور مخالفند خواستار دقت بیشتر مسولان در طراحی و اجرای پروژه های عمرانی به منظور جلوگیری از تخریب یادمان های تاریخی و فرهنگی شدند.

 

گروهی از حاضران در این تجمع پرشور ، با  عنوان « جوانان فرهنگ دوست لُر بختیاری » در حالی که با لباس زیبای بختیاری پلاکارد هایی را در دست داشتند طی دو نامه سرگشاده جداگانه خطاب به آیت اله خامنه ای و هیات دولت خواستار شدند تا با توجه به اثرات زیان بار سد سیوند برای آثار باستانی دشت پاسارگاد ، برای جلوگیری از آبگیری این سد پیشگام شوند.

 

بیش از 300 نفر از شرکت کنندگان در پایان این گردهمایی اعتراضی با صدور بیانیه ای خطاب به نمایندگان مجلس ضمن بر شمردن آسیب های ناشی از سد سیوند بر میراث طبیعی و فرهنگی خواستار شدند : « ... با تشکیل کمیته ای مستقل مرکب از کارشناسان پیشنهادی انجمن های مردمی ، هم بحث در خطر بودن میراث فرهنگی و سرمایه های طبیعی و هم بحث غیر کارشناسی بودن مراحل ساخت سد مورد بررسی دقیق قرار گیرد... » معترضان در پایان این بیانیه یاد آور شدند :  « ... واضح است که تا آن هنگام باید هرگونه احتمال وقوع آبگیری منتفی گردد. همچنین حق پیگیری حقوقی و قضایی این پرونده ملی از سوی نهاد های مدنی محفوظ خواهد بود . ».