برگزيدگان کميته بين المللي نجات پاسارگاد

در ارتباط با آثار و گنجينه هاي ملي و فرهنگي ايرانزمين

   يکي از رسم  هاي زيباي مردمان سرزمين هاي پيشرفته قدرداني از  کارهاي شايسته ي يکديگر است. اين قدرداني به خصوص از کساني است که، در کنار کارهاي حرفه اي و زندگي رومره خود، به طور داوطلبانه به مسايل انساني و خدمت کردن به مردمان توجهي خاص دارند و، بي انتظار مزد و پاداشي، در کارهاي اجتماعي شرکت مي کنند و نتيجه کار و خدمت شان بهره هايي گرانقدر را نصيب جامعه خودشان، و يا ديگر جوامع، مي کند. قدرداني از اين افراد به بهانه ي مناسبت هاي مختلف و  به خصوص در پايان هر سال انجام مي شود. اکثر رسانه ها، موسسات، و سازمان ها، بر پايه ي کارهاي ويژه ي خود «بهترين ها» را انتخاب مي کنند و با قدرداني از آنها، در واقع، حرکت ها و تلاش هاي شايسته انساني را ارج مي گذارند. البته برخي نيز، در کنار اين کار، «بدترين ها» را هم معرفي مي کنند تا در واقع گوشزدي پر سر و صدا باشد نسبت به اعمال ضد انساني نامردمان روزگار.

    معيارهاي انتخاب اين بهترين ها و بدترين ها نيز در موارد مختلف متفاوت است. سازمان و موسسه اي که سياسي است بهترين و بدترين هاي سياسي را انتخاب مي کند  و يک بنياد هنري بهترين هنرمند را؛ و همين طور موسسات و سازمان هاي مختلف بهترين هايي را بر مي گزينند که در ارتباط با روش ها و هدف هاي آن ها است.

   به نظر کميته نجات پاسارگاد، اين کار براي ما ايراني ها که کمتر اهل قدرشناسي هستيم بسيار مفيد است ـ مايي که در سرزمين مان قدر کارهاي شايسته شناخته نمي شود و اغلب انجام اين گونه کارها جريمه و تاوان هاي سنگيني هم دارد. و چنين است که، هم به دليل آشنا نبودن به ارزش کارهاي داوطلبانه در زندگي و ساخت يک جامعه پيشرفته، و هم به دليل داشتن انتظارات غير منطقي و يا قدرناشناسي هاي معمول، مردمان ما خيلي زود از کارهاي داوطلبانه خسته مي شوند و، در نتيجه، هميشه کارها و برنامه هاي ناتمام و رها شده فراوان داريم. با اشتياق کاري را شروع مي کنيم و در چند قدم بعد يا متوقف مي شويم، يا به ويران کردن آن ساخته هايي مي پردازيم که تا ديروز خود برايش زحمت مي کشيديم. با اين همه، چه خوب است که هنوز ما بسيار زنان و مرداني داريم که، با اشتياق تمام، به کارهاي داوطلبانه و انساني مشغولند و آن را نه حتي براي پاداش و قدرداني، بلکه براي نفس انجام کارهاي انساني و سازنده انجام مي دهند.

   به هر حال، به مناسبت به پايان رسيدن سال 1385، کميته نجات تصميم گرفته است که بر اساس اهداف و خواسته هاي گسترده ي اين کميته، که «حفظ و نجات آثار فرهنگي، ملي و بشري ايرانزمين و مخالفت صريح و روشن با آبگيري سد سيوند و حفظ و نجات منطقه ي پرارزش پاسارگاد و تنگه بلاغي»است، و با توجه به خدماتي که افراد در سال گذشته در اين راه انجام داده اند (و نتيجه ي کارشان در رسانه هاي داخل ايران و خارج از ايران ثبت شده است) بهترين هاي ايراني سال گذشته را  انتخاب کند.

   طبيعي است که انتخاب بهترين ها هرگز به معناي ناديده گرفتن کوشش هاي ارزشمند ديگران نيست. کميته بين الملي نجات  کوشيده است از ميان کساني که در شرايط مساوي، و با امکاناتي مساوي، در زمينه هاي مربوط به حفظ و نجات گنجينه هاي بشري، و به ويژه نجات تنگه بلاغي و پاسارگارد، در طول يک سال گذشته و به گونه اي پيوسته کوشا بوده اند  بهترين ها  را انتخاب کند.

با مهر و احترام

    شکوه ميرزادگي

از سوي کميته بين المللي نجات پاسارگاد

 

 

 

دکتر محمد علي دادخواه ـ ايران

 وکيل داوطلب هزاران هزار ايراني براي حفظ گنجينه هاي فرهنگي ايرانزمين

به خاطر تلاش بي وقفه دکتر دادخواه براي حفظ آثار باستاني، به ويژه چهارباغ و دشت پاسارگاد؛ به خاطر صرف اوقات زياد و بدون هيچ مزد و چشم داشت مادي؛ به خاطر اين که در سال گذشته، در راستاي گرفتن حقوق مسلم فرهنگي ايرانيان، وکيل هزاران ايراني بوده اند، عنوان «بهترين شخصيت سال» به ايشان تعلق مي گيرد.

در عين حال از آنجا که نتيجه عملکرد ايشان از محدوده ي يک جامعه و يک سرزمين فراتر مي رود و به حفظ گنجينه هاي بشري منتهي مي شود، کميته نجات ايشان را به عنوان بهترين شخصيت سال به سازمان هاي حقوقي بين المللي معرفي مي کند.

پيوند براي ديدن متن نامه به سازمان هاي حقوقي بين المللي

دکتر پرويز ورجاوند ـ ايران

به خاطر شخصيت ملايم، اصولي و خستگي ناپذيري که، بدون هيچ ملاحظه و پرده پوشي در هر زماني که لازم بوده از لزوم حفظ آثار باستاني و گنجينه هاي بشري، به خصوص پاسارگاد، سخن گفته اند. ايشان با وجود بيماري، در هر کجا که لازم شده شخصاً حضور يافته اند و به عنوان يک باستانشناس برجسته  هرگز حاضر نشده اند که تخصص و توانايي هاي علمي خود را با هيچ  مصلحت و منفعتي تاخت بزنند، و تنها در راستاي دفاع از هرآنچه که داراي حقانيتي ملي، و  بشري است تلاش کرده اند.

 

دکتر جليل دوستخواه ـ استراليا

به خاطر نقش موثري که در سال گذشته در دادن آگاهي به مردمان در ارتباط با آثار ملي و فرهنگي داشته اند. دکتر دوستخواه، به عنوان يک ايرانشناس آگاه  با شناخت گسترده اي که در ارتباط با فرهنگ  و گنجينه هاي ميراث بشري ايرانزمين دارند در واقع  پلي فرهنگي زده اند بين ايران و خارج از ايران تا از آن طريق فرهنگ دوستان را به حفظ آثار و گنجينه هاي ملي و بشري متحد و تشويق کنند.

 دکتر تورج پارسي ـ  سوئد

به خاطر عشق و اشتياقي که به فرهنگ ايران دارند و به خاطر تلاش هايي که  در سال گذشته به طور پيوسته و مرتب در ارتباط با حفظ و نجات پاسارگاد داشته اند. دکتر پارسي به عنوان يک پژوهشگر تاريخ ايران در عين حال با نوشتن مقالاتي پژوهشي در ارتباط با آيين هاي فرهنگي ايرانزمين به رشد آگاهي و علاقه مردمان نسبت به اين  مسايل فرهنگي تلاش موثري داشته اند.

 

مهندس کوروش زعيم ـ ايران

به خاطر تحقيقات گسترده و شجاعانه ايشان درباره سد سيوند و روشنگري هاي به موقع و اصولي اش در ارتباط با کمبودها و خطرات ناشي از آبگيري اين سد براي آثار و گنجينه هاي تنگه بلاغي، دشت پاسارگاد و آرامگاه کوروش بزرگ.

 

 

ايران:

دکتر شاهين سپنتا

عليرضا افشاري

خانم شهلا . س. الف

آقاي پيمان هيهاتي

 

آمريکا:

آقاي جمشيد اخوان

آقاي قادر  رنجبر

آقاي مهندس بهرام بديعي

دکتر شهلا عبقري

 

آلمان:

آقاي ميرزاآقا عسگري

دکتر زينا زرگر تبريزي

آقاي پرويز اخگرراد

 

انگلستان:

آقاي مردآويج  زياري

دکتر شرمين اميري

آقاي آرش توتونچی

خانم دينا  زياري

 

فرانسه:

آقاي رضا بايگان

به خاطر تلاش هايي که در نوشتن مطالب،  تهيه گزارش ها، برنامه ريزي ها، و يا جمع آوري امضا، و اطلاع رساني گسترده در ارتباط با نجات پاسارگاد انجام داده اند.

 

 

خانم سيمين بهبهاني ـ  تهران

به خاطر مدد رساني در هر حرکت عدالت خواهانه و ملي و به ويژه شرکت در حفظ و نجات پاسارگاد. خانم بهبهاني در سال گذشته هر کجايي که رفته اند، هر کجا که شعر خوانده اند، در هر سخنراني که داشته اند، و حتي در طي مراسم بزرگداشت شان که در جاي جاي عالم برگزار شده، هميشه از پاسارگاد و لزوم نجات آن گفته اند. شعر پاسارگاد ايشان از جمله شعرهايي است که در تاريخ ادبيات ملي ما باقي خواهد ماند.

 

آقاي سيروس کار

به خاطر تلاش هاي مداوم و تحقيقات درخشان در مورد زندگي کوروش بزرگ. سيروس کار سازنده فيلم  «در جستجوي کوروش» در سال گذشته از طريق  رسانه هاي بين المللي امکان غرق شدن گنجينه هاي تنگه بلاغي و ويراني آرامگاه کوروش را به گوش فرهنگدوستان رسانيده است.

 

 آقاي محمد عارف اروپا

به خاطر عشق به گنجينه هاي فرهنگي و ملي، و به خاطر مجموعه اي از شعرهاي درخشان درباره گنجينه هاي ملي و بشري ايرانزمين و به خصوص پاسارگاد

 

آقاي حسن نقاشي ـ ايران

 به خاطر ساختن مستندهايي درباره ي تاريخ ايران و شور و عشقي که در اين مستندها نسبت به فرهنگ و تاريخ ايرانزمين وجود دارد، و نيز به خاطر گرفتن زيباترين عکس ها از مناظر ايران و مراسم و جشن هاي ملي ـ فرهنگي سرزمين مان.

 

خانم شهلا آقا پور ـ  اروپا

به خاطر کولاژ هاي هنرمندانه اي  که از پاسارگاد ساخته است. و همراهي بيدريغ و هميشگي ايشان

 

آقاي محمد صالحي زاده ـ ايران

 به خاطر توليد مجموعه اي درخشان از آثاري هنري الهام گرفته از حقوق بشر، زندگي و آرمان هاي کوروش، و نيز ميراث بزرگ خفته در پاسارگاد

 

استاد عباس عارف ـ ايران

به خاطر تابلوي زيياي «پاسارگاد»

 

و ... 

آقاي مسعود اسداللهي ـ  آمريکا

آقاي فريدون فرح اندوز ـ   آمريکا

آقاي رافيک آوانسيان  ـ   آمريکا

آقاي پيمان منتظمي  ـ   آمريکا

خانم نگار صالحي زاده ـ  ايران

به خاطر آثار هنري مربوط به پاسارگاد، و حمايت هاي بيدريغ آن ها در ارتباط با کوشش هاي مربوط به حفظ گنجينه هاي ملي و بشري ايرانزمين و به خصوص پاسارگاد.

 

آقاي پرويز هراتي نژاد   اروپا

به خاطر درستي و  آزاد منشي حرفه اي، و به خاطر عشق به گنجينه هاي ملي و بشري ايرانزمين و تلاش مداوم و خستگي ناپذير ايشان در جمع آوري خبرهاي مربوط به آثار باستاني و به خصوص پاسارگاد و انعکاس آن به شکلي وسيع.

 

آقاي حسن ظهوري  تهران

به خاطر دقيق ترين و سريع ترين گزارش ها

 

آقاي کميل روحاني  ايران

به خاطر مصاحبه هاي به موقع و موثر

 

خبرگزاري کوروش

ايران پرس نيوز

خبرگزاري جبهه ملي ايران (بخش خارج کشور)

بخش ميراث فرهنگی خبرگزاری ايسنا 

پم تي . وي (اميد اميدوار)

ام. اف. اي (مهندس ميرچي)

به خاطر توجه داشتن خاص به مسايل مربوط به آثار باستاني و فرهنگي و به خصوص نجات پاسارگاد

 

تلويزيون:

آقاي احمدرضا بهارلو (ميزگردي با شما ـ صداي آمريکا)

آقاي جمشيد چالنگي (ساعت هفت ـ صداي آمريکا) 

خانم لونا شاد (شباهنگ ـ صداي آمريکا) 

خانم لادن يزديان (شباهنگ ـ صداي آمريکا)

بخاطر برنامه هاي اختصاصي موثر و آگاهي دهنده آن ها درباره آثار باستاني ايران و به خصوص پاسارگاد

 

راديو:

دکتر فرج اردلان (صداي آمريکا)

آقاي حسين قويمي  (راديو فردا اروپا) 

آقاي بيژن يگانه  (راديو فردا اروپا)

آقاي بهروز کاروني (راديو فردا )

به خاطر گزارش هاي دقيق و انعکاس دادن خبرهاي مربوط به آثار باستاني و به خصوص پاسارگاد

 

تلويزيون:

آقاي شهرام همايون   (آخرين لحظه ـ  کانال يک)

آقاي مهرداد  پارسا (خبرهاي ايران ـ تلويزيون پارس) 

آقاي  فرامزر فروزنده (نسيم شمال ـ کانال يک )

آقاي داريوش باقري  (تهيه کننده ـ کانال يک)

به خاطر همراهي هاي بيدريغ، به موقع و اثر پذير آن ها در مورد نجات دشت پاسارگاد 

 

راديو:

خانم شکوه ارشادي (راديو گوتنبرگ ـ استکهلم)

آقاي سهراب اخوان (يک قاشق شکر)

به خاطر برنامه هاي اختصاصي آن ها در ارتباط با نجات پاسارگاد

 

سايت هاي عمومي:

ايرانين دات کام ـ آمريکا

گويا نيوز ـ اروپا

فرهنگ گفتگو ـ اروپا

بلاگ نيوز ـ اروپا

 

سايت هاي فرهنگي:

فرهنگ و ادبيات  ـ  اروپا

فرهنگ و هنر ـ  کانادا

 

سايت هاي اختصاصي:

مرداني نيوز ـ اروپا

سايت  جبهه ملي ايران اروپا

سايت «ب ب ب» ـ اروپا

به خاطر انعکاس دادن مرتب خبرهاي  مربوط به آثار باستاني. اين سايت ها در سال گذشته، به ترتيب بيشترين تعداد خبر و مطلب مربوط به پاسارگاد را داشته اند.

 

وبلاگ ها:

آونگ خاطره هاي ما   

ايران  پراکسي

پانته آ  

پيمان        

نيما نيليان           

نان و پنير            

ديار يار دبستاني   

به خاطر گذاشتن دايمي آرم هاي «نجات پاسارگاد» در وبلاگ و يا انعکاس مرتب  خبرهاي مربوط به پاسارگاد در طول سال گذشته که در دادن آگاهي به مردمان کمک موثري بوده است.

  

انجمن «دوستداران ميراث فرهنگي افراز»     

به خاطر برپايي همايش ها و تجمع هايي که در ارتباط با حفظ آثار و گنجينه هاي فرهنگي و  ملي ايرانزمين و به خصوص پاسارگاد داشته  است

 

انجمن «طبيعت ياران»

به خاطر تلاش هايي که در جهت حفظ  آثار باستاني و حفظ آن ها داشته است

 

 

 

نمايشگاه پاسارگاد

به خاطر  تشکيل نمايشگاهي از آثار مربوط به حقوق بشر کوروش، و پاسارگاد

 

 

دکتر اسماعيل نوري علا

دکتر تورج پارسي

خانم شمسي رنجبر

دکتر اردلان بياني

آقاي محمد عارف

دکتر سيامک يزداني

آقاي سيروس مروستي

آقاي بيژن خليلي

دکتررامين اعتماد

از پر تلاش ترين  اعضاي هيئت اجرايي،  که هر گاه که کميته به آن ها نياز داشته است، بيدريغ و بلافاصله حضور داشته اند