بيانيه ها/آرشيو مطالب  پاسارگاد/آرشيوخبرها / مقالات /آرشيو هنر و ادبيات/ تاريخ زدايي/ديداري ـ شنيداري/ و بخش های ديگر 

بازگشت به صفحه اصلی

 

تپه مافين با آثار باستانی قبل از ميلاد زباله دانی  و محل تجمع معتادين شده است

فاضلی نشلی می گويد: قرار نيست امسال هم کاوشی در آنجا انجام گيرد

مدير اداری ميراث فرهنگی اسلامشهر:

بيشتر تپه های محوطه های باستانی در انحصار معتادين است و يا تبديل به زباله دانی شده

مدير اداره‌ي ميراث فرهنگي و گردشگري رباط كريم و اسلامشهر گفت: هرچند حريم و عرصه‌ي تپه‌ي تاريخي مافين‌آباد در سال هزار و سيصد و هشتاد و پنج توسط يك هيات باستان‌شناسي مشخص و در شوراي فني سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري استان تهران به تاييد رسيد، ولي اين تپه هنوز مكان تجمع معتادان و حتا زباله‌داني اسلامشهر است.

محسن باقري در گفت‌وگو با خبرنگار بخش ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، وضعيت بيشتر تپه‌هاي باستاني را اين‌گونه دانست و افزود: تا زماني كه طرح‌هاي شهرسازي در اين تپه‌ها اجرا نشوند، اين‌گونه محيط‌ها كاربري زشت قبلي خود را حفظ خواهند كرد.

وي درباره‌ي كاوش و حفاري در محوطه‌ي تاريخي مافين‌آباد، اظهار داشت: پژوهشكده‌ي باستان‌شناسي بايد درباره‌ي كشف ناگفته‌هاي اين تپه تصميم بگيرد كه اگر اين تصميم گرفته شود، بايد به‌صورت مستمر براساس اولويت‌بندي مشخصي به اجرا درآيد.

رييس پژوهشكده‌ي باستان‌شناسي ـ حسن فاضلي نشلي ـ نيز در اين‌باره به خبرنگار ايسنا گفت:‌ تپه‌ي مافين‌آباد، امسال اعتباري را به خود اختصاص نداده است و قرار نيست كه هيچ كاوشي در آن انجام شود.

تپه‌ي تاريخي مافين‌آباد اسلامشهر باقي‌مانده از اوايل هزاره‌ي چهارم و پنجم پيش از ميلاد است و فقط جزيي كوچك از آن به دوره‌ي پارت تعلق دارد. اين تپه، سوم اسفندماه هزار و سيصد و هفتاد و هفت در فهرست آثار ملي به ثبت رسيد و در شهر اسلامشهر، شمال روستاي مافين‌آباد قرار دارد.

پيش از اين،‌ سرپرست هيات گمانه‌زني تپه‌ي تاريخي مافين‌آباد با اشاره به تلاش‌هاي تعدادي از كارشناسان سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري براي نجات اين تپه، گفته بود: سال گذشته، مكاتبه‌هاي مختلفي با سازمان‌هاي درگير مانند سازمان ثبت براي صادر نكردن مجوز ساخت و ساز در اطراف اين تپه و شهرداري براي جلوگيري از ريختن انبوه زباله‌ها، بخصوص زباله‌هاي عمراني انجام شدند؛ حجم زباله‌ها به اندازه‌اي است كه در چهار متري زير خاك تپه نيز زباله و بخصوص زباله‌هاي حاصل از كارهاي عمراني به‌دست آمدند.

احمد چايچي اضافه كرده بود: تا جايي كه امكان داشت، آثار به‌دست آمده از اين تپه در فهرست آثار ملي ثبت و تاكنون نيز بررسي‌هاي كاملي در اين تپه انجام شده‌اند؛ ولي متاسفانه اكنون اين تپه محل تجمع معتادان است

http://www.isna.ir/Main/NewsView.aspx?ID=News-945631&Lang=P. 

مطالبی در همين ارتباط:

وضعيت اسفناك تپه‌هاي باستاني كي پايان مي‌يابد؟/‌
"
مافين‌آباد" براي حفاظت بيشتر و جلوگيري از تجمع معتادان فضاي

 سبز مي‌شود