بيانيه ها/آرشيو مطالب پاسارگاد/آرشيوخبرها / مقالات /آرشيو هنر و ادبيات/ تاريخ زدايي/ديداري ـ شنيداري/ و بخش های ديگر |
به دليل بی توجهی سازمان ميراث فرهنگی و مسئولان دولتی
تخت جمشيد در دود و گازهای سمی گم شده است
بهرغم قول مسئولان استان فارس مبني بر پايان دادن به آتش زدن مزارع نزديك تخت جمشيد باز هم كشاروزان مزارع خود را در سال جاري براي كشت جديد آتش زدهاند و دود به همراه گازهاي سمي تمام تخت جمشيد و محدوده مرودشت را احاطه كرده است.
"محمد حسن طالبيان"، مدير بنياد پژوهشي پارسه و پاسارگاد در اينباره به CHN گفت: «هر سال شاهد آتش زدن زمينهاي كشاروزي در مرودشت هستيم كه بخشي از اين زمينها نيز در مجاورت تخت جمشيد هستند. دود ناشي از اين آتشها كه آغشته به گازهاي سمي هستند وارد تخت جمشيد ميشود و نه تنها به آثار لطمه وارد ميكند كه باعث گريز گردشگران ميشود.»
وي گفت: «آتش زدن زمينهاي كشاورزي از جمله مشكلاتي است كه تا كنون قابل حل نبوده و به نظر ميرسد مسئولان استاني بايد تدبير درستي دراين باره بيانديشند.»
به گفته وي اين اتفاق حدود يك هفته است كه در نزديكي تخت جمشيد به نحوي افتاده كه انسان در ميان اين همه دود قادر به نفس كشيدن نيست.
به گفته برخي از انجمنهاي ميراث فرهنگي گردشگران از ورود به تخت جمشيد پرهيز ميكنند و ميزان غلضت دود به حدي است كه نه تنها كسي نميتواند به درستي نفس بكشد كه بيماران را به راحتي از پا در ميآورد.
همچنين انجمنهاي ميراث فرهنگي اعلام كردند كه دود به نحوي تخت جمشيد را فرا گرفته است كه حتي نميتوان تصوير تخت جمشيد را در ميان اين همه دود ديد و گردشگران نيز سرفه كنان اين اثر جهاني را ترك ميكنند.
سال گذشته استانداري فارس و فرمانداري مرودشت قول داده بودند كه در سال جاري جلوي آتش زدن زمينهاي كشاورزي گرفته شود.
كشاروزان براي سهولت كشت و زرع اقدام به آتش زدن زمين و سوزاندن بقاياي محصول سال گذشته ميكنند. اين در حالي است كه آنها بايد شخم عميقتري بزنند و با آتش زدن زمين درواقع قوات زمين را هم از بين ميبرند.
حسن ظهوری
http://www.chn.ir/news/?section=2&id=39808