بازگشت به صفحه اصلي

آيا شما هم نامه ي سرگشاده را امضا کرده ايد؟

 

پايگاه پژوهشي تاق بستان خواستار رعايت حريم تاق بستان شد

آيا قطار از بافت تاريخي کرمانشاه فاصله خواهد گرفت؟

زهراكشوري

 مدير پايگاه پژوهشي تاق‌بستان در پاسخ‌ به نامه "مدير عامل شركت طرح هفتم"، براي تعيين مسير مترو شهر كرمانشاه خواستار رعايت حريم تاق بستان و بافت تاريخي كرمانشاه شد.

 

پيش از اين معاون حمل و نقل و ترافيك شهر كرمانشاه در گفتگو با ميراث خبر گفته بود طرح مطالعات جامع ترافيك شهر كرمانشاه،‌ مصوب شوراي عالي ترافيك شهرهاي ايران،‌ مسيري شمالي _جنوبي را براي قطار شهري مشخص كرده است كه به تاق بستان منتهي مي‌شود. 

 

اگرچه معاون حمل و نقل و ترافيك شهر كرمانشاه تصويب طرح را در حد كليات دانسته بود ، اما واكنش رسانه ها به اين طرح باعث شد مجريان خواستار اعلام ضوابط ميراث فرهنگي‌ باشند.

 

 در سال 80 ، پس از بررسي طرح ساختار فضاي پيشنهادي بخش هاي شمالي كرمانشاه، سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري اعلام كرد:« ايستگاه راه‌آهن شهري و تقاطع ويژه آن در مفصل شكارگاه با ضوابط و قوانين سازمان ميراث فرهنگي وگردشگري مغايرت دارد و اجراي آن امكان پذير نيست» اما دو سال بعد اين سازمان   به رغم مخالفت بسياري از كارشناسان، با ساخت پل صياد شيرازي موافقت كرد كه البته اين موافقت به شرط ارائه نقشه‌ها از سوي استانداري و حذف راستگرد پل انجام گرفت. اما استانداري از ارائه نقشه‌ها سرباز زد و بدون حذف راستگرد پل را ساخت و تا به امروز كسي خواستار پاسخگويي استانداري براي ناديده گرفتن قوانين ميراث فرهنگي نشده‌است.

 

"سيامك خديوي"، مدير پروژه پژوهشي تاق بستان در گفتگو با ميراث‌خبر  گفت: « به تازگي آقاي "جليل شاهي"، مدير عامل شركت طرح هفتم و مجري احداث مترو شهر كرمانشاه در نامه‌اي خواستار مشخص شدن موضع سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي وگردشگري درباره احداث مترو شده و در پاسخ به اين نامه ما نيز خواستار رعايت حريم تاق بستان و بافت تاريخ كرمانشاه شده ايم.»

 

وي افزود: «نگارش نامه از طرف آقاي شاهي بدون اينكه سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري  خواستار نوشتن چنين نامه‌اي باشد نشانه توجه وي به مقوله ميراث فرهنگي است. اميد مي‌رود جانمايي و تعيين مسير مترو به صورتي انجام گيرد كه به حريم تاق‌بستان و بافت تاريخي آسيبي وارد نشود.»

 

طاق‌بستان يادگاري از سال‌هاي واپسين حكومت ساسانيان در ايران و تلفيقي از هنر ايراني و رومي است.

 

محدوده طاق‌بستان در دوران جنگ بسيار كوچك شد و پس از آن هم پروژه‌هاي عمراني زيادي در محدوده باقي مانده انجام گرفت.

كرمانشاه_خبرگزاري ميراث فرهنگي،

http://www.chn.ir/news/?section=2&id=36188

 

شانس ثبت جهاني تاق‌ بستان به صفر رسيد

عرصه شكارگاه خسرو پرويز ، محل گذر پل شد

سرنوشت شومي که براي تاق بستان رقم مي‌خورد

استانداري كرمانشاه براي ماندگاري تاق‌بستان به وعده خود عمل نكرد

ثبت جهاني طاق بستان تهديد شد