بازگشت به صفحه اصلی

آيا شما هم نامه ي سرگشاده را امضا کرده ايد؟ 

 

سازمان ميراث فرهنگی پس از همايش:

اقتدار در آينده از آن كسي است كه منابع آبي را در دست داشته باشد!

 

 

پژوهشكده باستان‌شناسي امروز در جلسه‌اي با حضور، باستان‌شناسان، پژوهشگران، انجمن‌هاي غير دولتي سراسر كشور و جمعي از مردم گزارشي از نتايج

 كاوش‌هاي پشت سد سيوند را ارائه داد.

تهران_خبرگزاري ميراث فرهنگي_ حسن ظهوري_ رئيس پژوهشكده سازمان ميراث فرهنگي،صنايع‌دستي و گردشگري از سازمان مديريت و برنامه‌ريزي كشور خواست موضوع نجات‌بخشي آثار باستاني را در اولويت برنامه‌هاي خود قرار دهد.

 

پژوهشكده باستان‌شناسي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري امروز در جلسه‌اي با حضور، باستان‌شناسان، پژوهشگران، انجمن‌هاي غير دولتي سراسر كشور و جمعي از مردم گزارشي از نتايج كاوش‌هاي پشت سد سيوند را ارائه داد.

 

در اين جلسه نه وزير نيرو و نه هيچ يك از مسئولان اين وزارت‌خانه دعوت نشده بودند.

 

پژوهشكده باستان‌شناسي سازمان علت اين امر را اتخاذ يك تصميم بزرگ توسط مردم بدون حضور مسئولان دولتي عنوان كرده‌است.

 

"حسن‌فاضلي نشلي"، رئيس پژوهشكده سازمان ميراث فرهنگي،صنايع‌دستي و گردشگري در سخنراني خود در جمع باستان‌شناسان، پژوهشگران، انجمن‌ها و مردم ،نجات‌بخشي آثار پشت سد سيوند را يكي از افتخارات امروز جامعه ايراني دانست و افزود:‌«اين اتفاق براي نخستين بار در جهان با كمك باستان‌شناسان ايراني و خارجي انجام شد.»

 

وي با بيان اين كه بحران آب در سال ‌هاي آتي منطقه را فرا مي گيرد،افزود:« «اقتدار در آينده از آن كسي است كه منابع آبي را در دست داشته باشد. »

 

فاضلي نشلي همچنين از احداث 200 سد خبر داد و افزود:‌«مطالعات بيشتر اين سدها پيش از انقلاب و بدون توجه به آثار تاريخي موجود در محوطه‌هاي پشت آن‌ها انجام گرفت و پيش از انقلاب به باستان‌شناسي اهميت داده نشد.»

 

فاضلي نشلي از اين مسئله با تاسف ياد كرد و گفت:‌ «توجه به ميراث فرهنگي در كنارتوسعه در زمان رياست جمهوري سيد محمد خاتمي اهميت يافت و امروزه براي نجات آثار بايد تمامي مسئولان به آن توجه كنند.»

 

رئيس پژوهشكده سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري همچنين براي نجات‌بخشي و حفظ آثار باستاني كشور از وزات‌خارجه طلب همكاري كرد.

 

فاضلي نتايج كاوش‌هاي پشت سد سيوند را بسيار مثبت ارزيابي كرد و  گفت:‌« تا پيش از اين كاوش‌ها اهميت اين منطقه براي كسي محرز نبود اما كاوش‌هاي باستان‌شناسي به نتايج بسيار ارزشمندي منجر شد.»

 

رئيس پژوهشكده سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري همچنين از توافق سازمان با وزارت نيرو براي پرداخت تمام هزينه‌هاي نجات‌بخشي پشت سد ها خبر داد و آن را اتفاقي ميمون توصيف كرد.

 

وي از انجام عمليات ژئوفيزيك محوطه پشت سد خبر داد و افزود: «هيچ چيز اثري از نگاه باستان‌شناسان و كارشناسان پنهان نمانده است. »

 

فاضلي نشلي نجات‌بخشي آثار پشت سد اسوان در مصر را سمبيك خواند . به اعتقاد وي در اين جريان بسياري از آثار پشت آن سد زير آب رفت.

 

وي همچنين خواستار مساعدت مالي مسئولان براي انجام عمليات نجات‌بخشي آثار تاريخي كشور شد.

 

پايان سخنراني  فاضلي نشلي به اعتراض انجمن هاي غير دولتيميراث فرهنگي منجر شد. آن ها اعتقاد داشتند برگزاري اين همايش يك حركت سمبليك براي توجيه آبگيري سد سيوند است و سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري با آبگيري موافقت كرده و با غرق شدن آثاري كه هنوز نجات‌بخشي نشده اند گناه آن به گردن باستان‌شناسان مي افتد. در عين حال اين اعتقاد ، با تكذيب رئيس پژوهشكده سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري مواجه شد.

 

همچنين "مسعود آذر نوش" رئيس پيشين پژوهشكده باستان شناسي اگرچه متولي برگزاري اين همايش بود اما زماني براي سخنراني وي در نظر گرفته نشده بود.

همايش آخرين دستاوردهاي كاوش‌هاي باستان‌شناسي تنگه‌ي بلاغي با حضور رييس پژوهشگاه سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري  ، معاون پژوهشي پژوهشگاه، رييس پژوهشكده‌ باستان‌شناسي ، مدير بنياد پژوهشي پارسه پاسارگاد و سرپرست‌هاي گروه‌هاي كاوش در اين محوطه و ديگر كارشناسان و باستان‌شناسان امروز 30 دي آغاز شد

http://www.chn.ir/news/?section=2&id=36705.