بازگشت به صفحه اصلي

                           

رييس کل دادگستري فارس

در مورد آسيب هاي نقش برجسته تخت جمشيد

 هنوز از سوي سازمان ميراث فرهنگي اعلام شکايتي نشده است

 

مدير دفتر محوطه‌هاي باستاني سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري گفت: با توجه به اين‌كه آثار باستاني زيادي در كشور وجود دارند، بايد همه‌ي مردم در جهت حفاظت از آن‌ها تلاش كنند.

جليل گلشن در گفت‌وگو با خبرنگار بخش ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با اشاره به اتفاق پيش‌آمده در تخت جمشيد (پارسه)، بيان كرد: تخت جمشيد (پارسه) يك محوطه‌ي حفاظت‌شده است كه محدوده‌ي بسته‌اي دارد؛ ولي با اين حال به مراقبت و توجه بيشتري در آن نياز است.

وي افزود: به‌طور كلي حفاظت از محوطه‌هاي تاريخي به فرهنگ‌سازي نياز دارد و مردم بايد بيشتر به اهميت اين آثار پي ببرند، تا براي حفاظت از آن‌ها تلاش كنند.

او توضيح داد: فرهنگ‌سازي نيز غير از اين نيست كه دستگاه‌هاي مربوط نسبت به معرفي آثار و اهميت آن‌ها از جنبه‌هاي مختلف حتا اقتصادي كه اشتغال‌زا و براي مردم سودآور مي‌تواند باشد، اقدام كنند. به اين ترتيب، با به‌وجود آمدن بستر لازم، امر حفاظت از آثار تاريخي همگاني مي‌شود.

در هفته‌ي آخر آذرماه، يكي از افراد گروهي كه در تخت جمشيد (پارسه) مشغول فيلم‌برداري بودند، آسيب‌هايي را به نقش‌برجسته‌هاي محوطه وارد كرد كه كارشناسان وارد شدن چنين آسيبي را غيرقابل جبران دانستند.

در اين‌باره رييس كل دادگستري استان فارس به خبرنگار ايسنا، گفت: اكنون اين پرونده در بازپرسي مرودشت درحال رسيدگي است و متهم اين پرونده نيز با قرار كفالت براي تكميل تحقيقات آزاد شده و موضوع درحال بررسي و تحقيقات است؛ اما تاكنون ازسوي خود سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري اعلام شكايتي در اين‌باره صورت نگرفته است. البته اصل موضوع به‌گونه‌اي نبوده است كه بخواهيم آن‌را بزرگ جلوه دهيم.

http://www.isna.ir/Main/NewsView.aspx?ID=News-854234&Lang=P