بازگشت به صفحه اصلی

8 خرداد 1385

تهران، خبرگزاري ميراث‌فرهنگي

 

http://www.chn.ir/news/?section=1&id=17115

 

مشايي:براي آبگيري سيوند، تفاهم نكرده‌ايم

 

سياست ‌و‌فرهنگ: جلسه نهايي در مورد آبگيري سد سيوند، پايان خرداد ماه با حضور نمايندگان وزارت نيرو و سازمان ميراث‌فرهنگي وگردشگري برگزار خواهد شد. اين در حالي است كه وزير نيرو پيش از اين از موافقت سازمان ميراث‌فرهنگي و گردشگري براي آبگيري اين سد خبر داده بود.

«اسفنديار رحيم مشايي»، رئيس سازمان ميراث‌فرهنگي و گردشگري، در گفت‌و‌گو با ميراث‌خبر اعلام كرد: «هنوز هيچ تفاهمي براي آبگيري سد سيوند انجام نشده است و سخنان وزير نيرو، پيش‌بيني ايشان از روند تحقيقات بوده است.»

وزير نيرو پيش از اين در گفت‌و‌گو با خبرگزاري فارس، از توافق وزارتخانه متبوعش با سازمان ميراث‌فرهنگي براي آبگيري سد سيوند در آذرماه خبر داده بود.

«پرويز فتاح»، اعلام كرده‌ بود: «روز چهارشنبه 27 ارديبهشت سفري به شيراز داشتم و با تمامي مسئولان ذيربط تشكيل جلسه داديم و هيچ مشكلي از نظر سازمان ميراث‌فرهنگي و گردشگري و مراكز مربوطه براي احداث سد سيوند وجود نداشته است.»

به گفته «هاشم رباني»، رئيس سازمان ميراث‌فرهنگي و گردشگري استان فارس، تحقيقات انجام شده تاكنون، نشان مي‌دهد كه آبگيري سد سيوند، آسيبي به آثار باستاني منطقه نمي‌زند، اما براي مشخص شدن نتيجه نهايي بايد تا پايان خرداد ماه صبر كرد.

كارشناسان پيش‌بيني مي‌كنند كه تحقيقات گروه باستان‌شناسي تا پايان خرداد ماه به اتمام برسد.

برخي از كارشناسان ميراث‌فرهنگي احداث سد سيوند را موجب تخريب تدريجي ميراث‌فرهنگي تنگه بلاغي و محوطه‌هاي اطراف آن مي‌دانند. اين در حالي است كه كارشناسان وزارت نيرو اعتقاد دارند با توجه به فاصله قابل توجه سد با مقبره كورش مشكلي براي آن ايجاد نخواهد شد.

تنگه 18 كيلومتري بلاغي در فاصله چهار كيلومتري از محوطه ثبت جهاني پاسارگاد جاي گرفته و بخشي از نخستين پايتخت 2500 ساله هخامنشيان محسوب مي‌شود. اين تنگه كه به اعتقاد برخي كارشناسان محل عبور راه شاهي، مهم‌ترين راه باستاني كشور، بوده و پاسارگاد را به شوش و تخت‌جمشيد متصل مي‌كرده، در خود آثاري از سكونتهاي غارنشيني و هزاره‌هاي قبل از ميلاد تا دوران اسلامي را جاي داده است.

به‌تازگي نيز در آخرين نقطه آبگيري سد سيوند كاخ داريوش، پادشاه هخامنشي، پيدا شده است.