|
آيا شما هم نامه ي سرگشاده را امضا کرده ايد
تا حصول نتيجه نهايي و تعطيل پروژه سد سيوند اين پرونده را پيگيری خواهيم کرد
نقض گسترده حقوق بشردرایران به واسطه آبگیری سد سیوند
گفت و گوی ويژه با سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر :
از: دکتر شاهین سپنتا – اصفهان
دکتر دادخواه سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر در جمع گروهی از مردم اصفهان با تاکید بر اهمیت تاریخی دشت پاسارگاد و تنگه بلاغی ، نبست به پیگیری حقوقی مساله سد سیوند پایفشرد و اعلام نمود که تا حصول نتیجه نهایی و تعطیل این پروژه ، این پرونده را پیگیری خواهند نمود.
دکتر محمد علی دادخواه وکیل پایه یک دادگستری ، طی گفت و گویی که پس از نشست هفتگی انجمن مثنوی پژوهان ایران در اصفهان انجام شد ، در این خصوص تاکید کرد که طرح شکایت این کانون علیه سید پرویز فتاح وزیر نیرو و اسفندیار رحیم مشاعی معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی از این منظر مطرح می شود که ایشان به وظایف خود در خصوص حفظ میراث فرهنگی کشور عمل نکرده اند . دکتر دادخواه همچنین اشاره کرد که با توجه به تاکید اداره حقوقی دادگستری که در تاریخ 25 / 4 / 85 اعلام شد، دفاع از میراث فرهنگی در زمره امر به معروف و نهی از منکر است . او در ادامه ابراز امیدواری کرد که دستگاه قضایی نسبت به حراست از میراث فرهنگی کشور و توقف پروژه سد سیوند و عدم آبگیری آن احکام لازم را صادر نماید و کل پروژه تعطیل و به محل مناسب دیگری انتقال یابد.
سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر در پاسخ به این پرسش که آبگیری سد سیوند ، گذرگاه عشایر را در تنگه بلاغی از میان خواهد برد اما مدافعان آبگیری سد موضوع « اسکان عشایر » را مطرح می کنند ، گفت : حفظ تکثر فرهنگی و قومی در زمره حقوق بشر است و اسکان اجباری عشایر و از میان بردن گذرگاه آن ها به هر علت که انجام شود نقض حقوق بشر محسوب می شود.
سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر در پاسخ به پرسش دیگری در مورد بهانه وزارت نیرو در مورد تامین آب مورد نیاز کشاورزان پایین دست رود سیوند، گفت : طبق اصول پذیرفته شده حقوقی ، حق « مکتسب » ملت را نمی توان به خاطر حق « محتمل » گروهی پایمال نمود. به عبارت دیگر حفظ میراث فرهنگی ملت و مواردی همچون گذرگاه عشایر و چند هزار اصله درخت چند صد ساله ، همگی از مصادیق حقوق بشر است و حقی مکتسب است که به طور قطع با آبگیری سد از بین می رود و نمی توان به خاطر حق محتمل کشاورزان این حقوق را پایمال کرد./.