بازگشت به صفحه اصلی

 

مرکز صنعتی و اداری و لايه هایي از دوره های باکون لپويي  با تپه مهرعلی به زير آب خواهند رفت

با نفوذ آب ها به عمق ده متری باستانشناسان نمی توانند لايه های پايين تر اين منطقه بزرگ باستانی را کاوش کنند

 

به گفته‌ي سرپرست هيات كاوش باستان‌شناسي تپه‌ي مهر‌علي فارس اقليد، اين سايت به‌عنوان يك سايت كليدي در شمال استان فارس يا منطقه‌ي سرحد مي‌توانست معرفي شود.

عليرضا سرداري در گفت‌وگو با خبرنگار بخش ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، بيان كرد: در دو گمانه‌ي 2*2 متري، لايه‌هايي از دوره‌هاي باكون و لپويي منطقه‌ي فارس پيدا شدند و حتا در يكي از ترانشه‌ها كه لايه‌نگاري بود، سفال‌هاي دوره‌ي شمس‌آباد كه قديمي‌تر از دوره‌ي باكون است، به‌دست آمدند.

وي با بيان اين‌كه با رسيدن به آب نفوذ كرده در عمق 10 متري، ديگر به لايه‌هاي پايين‌تر نرسيديم، اظهار داشت: آثاري از اثر مهر پيدا شده‌اند كه نشان مي‌دهند، اين محل، مركزي اداري بوده است و از طريق كشف مهرها و اثر آن‌ها، سيستم اداري در شمال استان فارس تاحدودي شناخته مي‌شود.

به گفته‌ي سرداري نمونه‌اي از كوره‌هاي پيچيده‌اي نيز به‌دست آمده است كه نشان مي‌دهد، اينجا مركزي صنعتي بوده و كالا‌هايي مانند سفال در آن توليد مي‌شده است.

وي ادامه داد: به‌طور كلي، اين بررسي‌ها نشان دادند كه منطقه‌ي شمال استان فارس بسيار با ارزش و با اهميت است و پيش از اين هم در آن كاري انجام نشده بود و اين سايت با توجه به نتايج به‌دست آمده اطلاعات خوبي را از شمال استان فارس و نوع مبادله‌ها و ارتباط‌هايي كه با مركز فارس و مناطق ديگر داشته است، مي‌تواند بدهد.

او با اشاره به اين‌كه با بارندگي‌هاي اخير در اين تپه، ديگر امكان فعاليت بيشتر وجود ندارد، گفت: تصور مي‌شود، تا حدود دوماه ديگر كل تپه زير آب برود، گرچه تلاش كرديم، در اين سه‌ماه بيشترين اطلاعات را به‌دست آوريم.

براساس يافته‌هاي سفالي، تپه‌ي مهرعلي فارسي به دوره‌هاي باكون و لپويي مربوط است كه از دوره‌هاي محلي منطقه‌ي فارس هستند و آثار آن‌ها به هزاره‌ي‌ پنجم و چهارم پيش از ميلاد تعلق دارند. باستان‌شناسان با به تعويق انداختن آب‌گيري سد ملاصدرا توانسته‌اند، در اين منطقه كاوش كنند

خبرگزاری دانشجويان ايران ـ 1385/07/26

http://www.isna.ir/Main/NewsView.aspx?ID=News-808390&Lang=P