بازگشت به صفحه اصلی

موزه مجلس از سازمان ميراث فرهنگي نااميد شد                                               

 

موزه نگارستان را  مجلس خبرگان اشغال کرد و يادگارهای مشروطیت هنوز جايي برای نمايش ندارد

 

موزه مجلس براي از  همکاري با اداره کل موزه هاي سازمان ميرات فرهنگي نااميد و ادامه کار را به طراحان خصوصي سپرد.

سيد علي محمد احمدي ابهري رئيس کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شوراي اسلامي با بيان اين مطلب به ميراث خبر گفت:« اداره کل موزه هاي سازمان ميراث فرهنگي نزديک به نه ماه اين موزه را معطل گذاشت و همچنان طرح هاي آماده شده موزه را به ما ارائه نکرده است . طي چند هفته اخير نيز منتظر مانديم اما  بيشتر از اين نمي توان موزه را معطل نگهداشت. با تعدادي از طراحان موزه خصوصي به طور همزمان وارد صحبت شديم و قرار است طراحي داخلي موزه را آماده کنند و ما بهترين طرح را از ميان آن ها انتخاب و به سرعت طراحي داخلي موزه را آغاز مي کنيم.»

ابهري همچنين به آغاز نصب سيستم هاي امنيتي و حفاظتي موزه مجلس اشاره کرد :«  با توجه به اين که نصب سيستم هاي امنيتي کتابخانه نيز در جريان است در حال آماده شدن است و اميدواريم همزمان با آغاز طراحي داخلي موزه اين سيستم ها به طور کامل نصب شده باشند. »

مقدمات راه اندازي مجدد موزه مجلس در ساختمان عزيزيه (خانه عزيزالسلطان مليجک دوم) از سال گذشته همزمان با سالروز صدور فرمان مشروطه آغاز شد.طراحي آن طي توافق سازمان کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شوراي اسلامي و اداره کل موزه هاي  از آذرماه بر عهده کارشناسان و طراحان سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري قرار گرفت.

اما به دليل اختلافي كه بر سر اجراي طراحي موزه پيدا شد ، آغاز چيدمان داخلي و ساماندهي اشياي موزه را به تاخير افتاد. طي دو ماه گذشته نيز علي‌رغم اعلام توافق ميان مسئولان كتابخانه، موزه و مركز اسناد مجلس با اداره كل موزه‌هاي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري موزه مجلس همچنان بلاتكليف ماند.

موزه مجلس در دوره مجلس 1315دوازدهم شوراي ملي پس از خريد نقاشي‌هاي كمال‌الملك توسط ارباب كيخسرو شاهرخ، نماينده اقليت زردتشتي در مجلس شوراي ملي و باني كتابخانه مجلس پيشنهاد شد. وي شخصا به نيشابور رفت و برخي از تابلوهاي كمال‌الملك را از او و شاگردانش براي نگهداري در مجلس خريداري كرد. در سال‌هاي بعد شاگردان كمال‌الملك مانند آشتياني،‌ اوليا،‌محمودي و چهره‌نگار تصاويري از روساي مجلس را به اين گنجينه اهدا كردند. اين موزه پس از انقلاب در سال 1377 به ساختمان نگارستان منتقل شد و تا سال 1382 داير بود. در اين سال به دليل استقرار مجلس خبرگان در ساختمان نگارستان بر اساس تفاهم‌نامه اي بين اين دو نهاد موزه تعطيل و پس از مدتي قرار شد در ساختمان عزيزيه ( خانه مليجك) كه در فاصله ميان ساختمان مشروطه و كتابخانه مجلس قرار دارد راه‌اندازي شود.

براساس اعلام اوليه قرار بود موزه مجلس شوراي اسلامي با بخش ويژه مشروطيت همزمان با يکصدمين سالروز صدور فرمان مشروطيت افتتاح شود. اما اختلافات پيش آمده باعث شد تا يادگاري هاي مشروطه در آستانه سالروز آن به نمايش در نيايد.

فرزانه ابراهيم زاده

 

خبرگزاري ميراث‌فرهنگي ـ گروه هنر ۱۳۸۵/۵/۱۲

http://www.chn.ir/News/?section=2&id=33120