بازگشت به صفحه اصلی

 

طولاني شدن زمان ساخت سد سيوند به دليل محدويت اعتبار

شركت مديرت منابع آب ايران اعلام كرد:طولاني شدن زمان ساخت سد سيوند ناشي از محدوديت اعتبار در طول سالهاي 1375 لغايت  هزار و هشتصد و هشتاد و يک و تمهيدات لازم به منظور آب‌بندي سد به علت ضخامت زياد آبرفت بوده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس شركت مديرت منابع آب ايران پيرو درج خبري با عنوان احداث سد سيوند از 12 سال پيش بدوت هيچ مصوبه‌اي همچنان ادامه دارد از سوي خبرگزاري فارس توضيحي ارسال كرده است كه در پي مي آيد.
طولاني شدن زمان ساخت سد سيوند ناشي از محدوديت اعتبار در طول سالهاي 1375 لغايت 1381 و تمهيدات لازم به منظور آب‌بندي سد به علت ضخامت زياد آبرفت بوده است.
سد سيوند علاوه بر مهار سيلاب‌هاي رودخانه سيوند كه همه ساله موجب تخرب و وارد شدن خسارت به اراضي دشت كربال مي‌باشد، آب مورد نياز توسعه آبياري حدود ده هزار هكتار از اراضي كشاورزي توابع ارسنجان را تامين نموده و موجب رونق كشاورزي منطقه خواهد شد. در حال حاضر به دليل شوري آب زيرزميني دشت، راندمان محصولات كشاورزي پائين مي‌باشد و مطالعات شبكه آبياري دشت مذكور كه به صورت تحت فشار مي‌باشد خاتمه يافته و در حال حاضر عمليات اجرايي سد انحرافي سيوند و كانال انتقال به دشت ارسنجان به ترتيب با ميزان پيشرفت فيزيكي 60 و 36 درصد در دست اقدام است.
اطلاعات ارائه شده در مورد ابعاد سد و درصد هزينه سرريز دور از واقعيت است. حجم سنگ‌برداري سرريز سد سيوند به دو و نيم ميليون مترمكعب بالغ مي‌شود و تمام اين مصالح سنگ بخشي از حجم پنج ميليون مترمكعبي بدنه سد را تشكيل داده است.
تزريق در پي آبرفتي سد سيوند به لحاظ فناوري و تكنولوژي از نقاط قوت اين سد مي‌باشد و شايان ذكر است كه آب‌بندي پي تا چنين عمقي (حدود 150 متر) براي نخستين بار در كشور انجام شده است. قبل از ساخت سد سيوند بر روي پي آبرفتي، ساختگاه‌هايي كه بر روي آبرفت ضخيم قرار مي‌گرفتند از فهرست مناطق مناسب براي سد سازي حذف مي‌شدند. در حالي كه با استفاده از تكنولوژي تزريق در آبرفت و تزريق دوغاب‌هاي سيماني و بنتونتي در پي سد سيوند، آب‌بندي آبرفت آن تضمين شده و كليه مراحل حفاري و تزريق در آبرفت پي اين سند مستند‌سازي شده است و در موقع مناسب مورد استفاده كارشناسان كشور قرار گرفت.
كارشناسان دست‌اندركار اين طرح توانستند به ركود جديدي در عمق حفاري و تزريق دست يابند.
مراحل مطالعاتي اين سد بر خلاف ادعاي به عمل آمده، به طور كامل انجام شده و گزارشات مربوطه مورد بررسي و تصويب قرار گرفته است و علاوه بر آن در حين ساخت سد، از نقطه نظرات كارشناسان مجرب سد سازي استفاده شده است

خبرگزاری وزارت نيرو

http://news.moe.org.ir/shownews.asp?id=26878.