بازگشت به صفحه اصلی

منشور کورش بزرگ در سالن

کنفرانس قرادادهای بين المللی وزارت دادگستری آمريکا

 

 

 

در سال 2000 وزارت دادگستری آمریکا از طراحان و آرشیتکت ها دعوت کرد تا برای سالن کنفرانس قراردهای بین المللی آن وزارتخانه یک طرح تاریخی و نمادین تهیه کنند و بر اساس آن فرشی برای آن سالن بافته شود. برنده اين مسابقه طرحی بود که بوسيله شرکت سروش در منطقه واشنگتن، به مديريت آقای بهرام سروش، تهيه شده و عرضه شده بود. ا

ين طرح با رأی هر پنج نفر عضو هیات بررسی انتخاب شد. بهرام سروش مدیر شرکت سروش درباره این مسابقه و چگونگی شرکت در آن و نیز مشخصات فرش بافته شده، می‌گوید: «پس از دیدن سالن شروع به طراحی فرشی کرديم که مزين به نقش منشور حقوق بشر کوروش بود که قدیمیترین سند تاریخی حقوق بشر جهان است. در عين حال و علاوه بر اين منشور، سمبل های جهانی قضایی همچون ترازو، مشعل و شمشیر، و نيز پنجاه گل نیلوفر که هر کدام نماینده یک ایالت آمریکاست، دور تا دور مدالین وسط طراحی شد و در وسط آن نیز یک گل نیلوفر بزرگتر با عنوان سمبل دولت مرکزی طراحی گرديد.»

پس از تصويب طرح عرضه شده بوسيله آقای سروش، بافتن فرشی بر اساس آن آغاز شد. در اين کار آقای سروش از فرش بافان تبتی به گفته آقای سروش این فرش حدود شش متر در دوازده متر است و به وسیله سی و سه نفر از بافندگان شرکت سروش بعد از چهارده ماه به اتمام رسید و آماده تحویل شد. اين فرش در کشور نپال و بوسيله بافندگان تبتی که در آن کشور پناهنده اند ساخته شده است.

 

 

          در 23 دسامبر 2005 نيز بهرام سروش با دالائی لاما، رهبر مذهبی مردم تبت، در اقامتگاه او در مکلئود گنج هندوستان، ملاقات کرد و بعنوان تقدير از خدمات دالائی لاما در زمينه حقوق بشر، نسخه ای از منشور حقوق بشر کورش بزرگ را، که بوسيله هنرمند سرشناس معاصر آقای ناصر اويسی از آکرليک ساخته شده و ترجمه انگليسی منشور نيز در آن قرار دارد، به ايشان اهداء کرد.

          آقای سروش می گويد که: «اگرچه من نماينده رسمی کشورم نبودم اما دوست دارم که مردم کشورم از اين حرکت متواضعانه ی من با خبر شوند چرا که فکر می کنم اکنون بيش از هميشه لازم است که به مردم جهان يادآور شويم که ايرانيان نخستين ملت اند که در تاريخ فکر حقوق بشر را از طريق رهبر خود، کورش بزرگ، مطرح کرده اند.»

          لازم است  گفته شود که اخيرا آقای بهرام سروش به عضويت کميته بين المللی نجات آثار باستانی دشت پاسارگاد در آمده اند و همين جا هم پيوستن ايشان به جمع دوستداران پاسارگاد را خوش آمد می گوئيم و اميدواريم که ايشان نيز دوشادوش ديگر اعضاء کميته در راستای اهداف آن موفق باشند.