آرشيو کلی مقالات   مکاتبه با سردبير/    آرشيو عکس ها و طرح ها             /شرح تصوير شير و خورشيد/     مکاتبه با سردبير/   پیوند به گنجینه مقالات پايگاه سکولاريسم نو/ جستجو

جمعه 26 مهر ماه 1392 ـ 18 ماه اکتبر 2013

مراسم افتتاح نخستين کنگرهء سکولار دموکرات های ايران

12 تا 14 مرداد 1392

دکتر اسماعيل خوئی، رئيس کنگره و عضو هيئت امنای انديشگاه جنبش

دکتر اسماعيل نوری علا، هماهنگ کننده و سخنگوی جنبش

نتيجهء انتخابات اول شورای دبيران جنبش

سه يادداشت در تولد، نوزائی و ماندگاری

اسماعيل نوری علا

همه می دانستيم که اين حکومت پديده ای عتيقه، نابهنگام و «آدمی کش» است اما دقيقاً با مشخصات جانشين ِ «عيسوی هش ِ» ممکن آن آشنا نبوديم؛ بخصوص که اگر «بديل حکومت» می خواست بازگشتی به دوران پيش از انقلاب باشد. آنان که در آن دوران قد کشيده و طعم تلخ استبداد دلشکن اش را چشيده بودند، در اين «بازگشت» هيچ امر هيجان انگيزی نمی ديدند. آن گذشته نمی توانست آينده را نو سازی کند؛ حتی اگر بخش هائی از آن در آينده قابل بازسازی باشد. بدينسان، «سکولار دموکراسی» نام آيندهء آرزوئی ما شد.

پيوند برای شنيدن و دانلود فايل صوتی با صدای سعيد بهبهانی

بنای سکولار دموکراسی‌ و موانع آن

ديويد اعتباری

ملت ایران در این برههء تاریخی‌ دو چالش در روبروی خود دارد: يکی برکناری غاصبانی که کنترل کشور را بدون رعایت حقوق بشری، اجتماعی، مدنی و سیاسی همگان به نیت و مزیت خود در دست دارند؛ و دو ديگر، پایه ریزی و بنای نظامی که در آن احترام به حقوق همگی‌ در آن تضمین شده باشد. نظامی که در آن همهء مالکان این سرزمین تصمیم گیر باشند و نه گروهی مشخص. نظامی که حقوق اقلیت در آن محفوظ و تضمین باشد. نظامی که هیچ فرد و گروه و عقیده و دینی در آن بر دیگران اجبار نشود و در سایه آن همه آزادانه و با رعایت حقوق دیگران بتواند به راه و روش خود زندگی‌ کنند. در این میان اپوزیسیون رژیم غاصب جمهوری اسلامی بیشتر وقت و انرژی خود را تا بحال به این صورت صرف کرده و می‌کند.

تحويل مسالمت آميز نظارت استصوابی؟

اميرحسين آموئی

نظارت استصوابی مهم ترین مکانیزم و حلقۀ استراتژیک نظام ولایت فقیه است؛ زیرا که وظیفۀ اصلی شورای نگهبان است و این شورا مسئول حفظ حاکمیت و سلطۀ ولایت فقیه و کاست روحانیان بر سرنوشت ایرانیان مظلوم. نظارت استصوابی، یک جعبه حلوا شکری یا سوهان فرد اعلای قم نیست که شما آن را از آخوندی طلب کنی و او هم آن را به شما ارزانی کند! نظارت استصوابی سلاحی است در دست روحانیت و چنین سلاح قانونی را روحانیت با سلاح گرم پاسداری می‌کند، نه با تعارف و تشکر و صلوات و صدقه! رژیم هرگز تن به تحویل مسالمت آمیز این قدرت قانونی خود نخواهد داد. مطمئن باشید! روحانیت کنونی هفتاد و هفت سال بود که در انتظار ایجاد چنین حق قانونی برای خویش انتظار می کشید، و اکنون که این حربۀ قانونی را به دست آورده آن را از دست نخواهد داد. چنین اقدامی از سوی رژیم تنها به معنی خودکشی است!

در کنفرانس سالانهء «نایاک» سخنرانی نمی کنم

محمد نوری زاد

به دعوت شورای ملی ایرانیان آمریکا ” نایاک” قرار بود امروز دوشنبه بیست و دوم مهرماه، درکنفرانس سالانه ی نایاک در واشنگتن سخنرانی کنم. موضوعی که من برای سخنرانی خود انتخاب کرده بودم ” شوخی بودن حقوق بشر درایران” بود. گرچه اسم نایاک نشان می دهد که ایرانیان مقیم آمریکا در آن سهم ونقش محوری دارند، اما اخیراً دانستم که اکثریت قریب باتفاق هموطنانمان – بنا به هردلیل – از نایاک دوری می کنند. به احترام همین اکثریت، من نیز متن سخنرانی خود را درهمین فضای مجازی منتشرخواهم کرد.

همراه با اظهار نظرهای خوانندگان اين مطلب

 

نخستين بيانيهء تحليلی جنبش سکولار دموکراسی ايران

مسیر انحرافی در پیش پای دموکراسی خواهان سکولار

حشمت طبرزدی

خواست ما این نیست که دول غرب تحت هر شرایطی با رژیم به توافق برسند. ولو این که این توافق موجب شود تا رژِیم حاکم در پشت در های بسته منافع ملی را به معامله بگذارد و برای خودش امنیت بخرد. واقعیت این است که روحانی و ظریف نه نمایندگان ملت ایران که نمایندگان حکومت هستند و به همین دلیل صلاحیت ندارند تا با قربانی کردن منافع ملت ایران، دوستی غرب را برای حکومت اسلامی خریداری کنند. تضاد منافع بین جناح های در گیر در حاکمیت دوگانه، موجب تضعیف آن ها گردیده و به همین دلیل در شرایطی قرار دارند که بخشی از آن ها حاضرند، برای امتیاز گیری، منافع و ثروت های ملی را به ثمن بخس به حراج بگذارند.

 

 

از خود بیگانگی ملّی و مسئولیت ‌ناپذیری تاریخی

الاهه بقراط

بی بی سی رسانه ملّی ما یا رسانه تبعیدی ما نیست! یک فرستنده خارجی است با کارمندان ایرانی و افغانی و غیره که در آن به کار مشغولند. با این همه، بی بی سی فارسی در شرایطی که گسترش نظریه‌های افراطی به اندازه کافی آبشخور دارند، بیش از هر زمان دیگر باید حساسیت‌ها را درک کرده و نقش روشنگرانه و آگاهی دهنده خویش را فدای عقاید سیاسی و یا کم دانشی و ناآگاهی مجریان و برنامه‌سازان و کارمندان خود نکند. از همین رو این فرستنده به خاطر جعل تاریخ و «جعلی» نامیدن کشور ایران  یک پوزش و توضیح رسمی به مخاطبان خود بدهکار است.

در باب جرم سياسی

ضيا مصباح

با گذشت زمان و تحولات فکری و نيز تحولات سياسی و انقلابات قرون نوزده و بيست نوع برخورد با جرم سياسی نيز دگرگون شد. تحولات سريع اين دوران باعث شد شخصی که تا ديروز مجرم سياسی به شمار می آمد، امروز به يک قهرمان ملی بدل شود، يا کسی که امروز به عنوان حاکم و صاحب قدرت شناخته می شود، فردا به عنوان متهم سياسی تحت تعقيب قرار گيرد. اين تحولات سبب آشکار شدن و مورد توجه قرار گرفتن اين واقعيت شد که جرم سياسی مفهومی است نسبی و هيچ عملی در حقيقت و ماهيت خود "جرم سياسی" محسوب نمی شود و اين ما هستيم که به عنوان جامعه در شرايطی خاص عملی را جرم سياسی محسوب می کنيم.

بحران ساز پایان بخش بحران!

شهباز نخعی

وزیر امورخارجه، آقای ظریف، طرح پیشنهادی خود به 1+5 را "پایانی بریک بحران غیرضروری، آغازی برای افق های جدید" نامیده است.  نام دهان پرکن و فریبنده ای است و همهء ایرانیان خسته و دلزده از بیش از یک دهه موش و گربه بازی حکومت آخوندی و غرب، و تحمل خسارت ها و زیان های فراوان، خواهان آنند که این طرح توفیق یابد و افق های جدیدی گشوده شود.  اما، برای آن که باز صورت مسئله نادرست نباشد و راه به وادی دروغ و ترفند و فریب نبرد، پاسخ این پرسش ضروری است که حکومتی که به شهادت پیشینه و کارنامه اش، ذات و سرشت آن بحران زا، بحران زیست، و بحران ساز است و بدون بحران نمی تواند به حیات خود ادامه دهد، حتی اگر از سر ناچاری به راستی هم بخواهد، می تواند پایان بخش بحران باشد؟!

برای آخرین بار می گویم

دلسوز ايران

اینکه «ج.ا.» کدام راه را بهتر است برود کاملاً واضح است؛ و آن همان راهی است که نخواهد رفت! چرا که خرد ورزی در «ج.ا.» کالایی نایاب است!

 

دانستنی های جنبش

 تاريخچه

مقدمات

پيمان نامهء عصر نو

مؤسسين کنگره

سايت نخستين کنگره

تصميم به ايجاد جنبش

 تشکيلات 

نمودار تشکيلاتی

اساسنامه

شورای دبيران جنبش

شورای مشاوران جنبش

 دفاتر پنجگانه

دفتر هماهنگی و اجرائی

دفتر هماهنگی سازمان ها

دفتر اموری ادارای و مالی

دفتر انتشارات و تبليغات

دفتر مطالعات سياسی

  عضويت، شاخه، باشگاه

دفتر هماهنگی شاخه ها

آئين نامه (در دست اقدام)

شاخه ها (در دست اقدام)

 

برگ تقاضای عضويت

 انديشگاه

دفتر مرکزی انديشگاه

آئين نامه (در دست اقدام)

هيئت امنا

  انديشکده ها

اعلاميهء جهانی حقوق بشر

و پيوند به يک ويدئو

برخی از اعلاميه ها

و ميثاق های بين المللی