International Committee to Save the Archeological Sites of Pasargad |
|
يبانيه ها | آرشيو مطالب پاسارگاد | آرشيوخبرها | مقالات | آرشيو هنر و ادبيات | آرشيوتاريخ زدايي | ديداري ـ شنيداري | و آرشيو هاي ديگر بازگشت به صفحه اصلی
در پی انکارهای سازمان ميراث فرهنگی درباره ويرانی های ايذه
فرامرز خوشاب مسئول انجمن دوستداران ميراث فرهنگی خواستار مناظره شده است
اگر دوستداران آثار تاريخی ايرانزمين نبودند با اجازه سازمان ميراث فرهنگی در حريم آثار باستانی ايذه ساخت و ساز کرده بودند
از: زهرا كشوري
پايگاه پژوهشي آياپير(ايذه) مشكل پاكسازي نگاركندهاي ايذه رامنحصر به مشكلات مالي اين پايگاه ندانست.
پس از انتشار گزارش ها و عكس هاي بسيار از نگاركندهاي سه هزارساله ايذه و بناي تاقتويله كه به طور مستند وضعيت نامطلوب اين آثار تاريخي را نشان مي داد، پايگاه ميراث فرهنگي آياپير(آياپير) در چهارمين نامه اعتراض آميز خود به خبرگزاري ميراث فرهنگي(ميراثخبر) نسبت به انتشار اين خبرها، نوشت:« پايگاه ميراث فرهنگي و گردشگري آياپير براي نخستين بار رنگپاشي روي نقش برجستههاي اشكفت سلمان را مطرح كرد.»
اين نامهدر اعتراض به درج خبرهايي به نقل از انجمن دوستداران ميراث فرهنگي ايذه نگاشته شدهاست.
نوشتههاي پايگاه درحالي به خبرگزاري ميراث فرهنگي رسيده كه مدير اداره ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري در تازهترين مصاحبه خود وضعيت خطرناك اين آثار را منكر شدهاست.
روي بزرگترين خط نوشته ايلامي در ايذه رنگ پاشيدند
از سوي ديگر بهرغم ادعاي "پايگاه پژوهشي آياپير به عنوان نخستين منبع خبر رنگ باشي روي بزرگترين خط نوشته ايلامي كشور"، براي نخستين بار اين خبر از قول انجمن دوستداران ميراث فرهنگي ايذه(تاريشا ) روي تلكس خبري(chn) رفت. پس از آن پايگاه در نامه اي اعتراض آميز به خبرگزاري مدعي شد 9 ماه پيشتر از زمان انتشار اين اتفاق افتادهاست!
با وجود اعتراضهايي كه پايگاه آياپير نسبت به درج مشكل مالي پايگاه در خبرها دارد، در همين نامه مسئول باستانشناسي پايگاه موضوع بلوكه شدن 70 ميليون تومان اين پايگاه را براي نخستين بار مطرح ميكند.
همچنين مسئولان پايگاه در همان زمان نسبت به وضعيت تمامي نگاركندهاي ايذه اعلام نگراني ميكنند و لازمه نجات آن را همكاري ملي ميدانند.
اما در چهارمين و تازهترين نامه پايگاه به خبرگزاري، تاكيد شده كه مشكل پاكسازي نگاركندها تنها مالي نيست و به عواملي ديگر نيازمند است اما هيچ توضيحي درباره باقي عوامل داده نشده و تنها به اين توضيح كه"هركسي صلاحيت اظهار نظر درباره آن را ندارد" بسنده كرده اند.
همچنين پايگاه آياپير خبررسانيهاي انجمن دوستداران ميراث فرهنگي(تاريشا) را مغرضانه خوانده و دليل آن را وجود ملكي متعلق به مسئول اين انجمن در حريم تاق تويله عنوان كرده و رنگ پاشي جديد روي آثار را تكذيب ميكند.
وضعيت نگاركندهاي سه هزار ساله را به مناظره بگذاريد
در همين حال "فرامرز خوشاب"، مسئول انجمن دوستداران ميراث فرهنگي(تاريشا) نيز در نامهاي به خبرگزاري ميراث فرهنگي(chn) خواستار برگزاري مناظره بين اين انجمن و پايگاه پژوهشي آياپير درباره وضعيت آثار و نكات گفته شده در اين نامه شد.
وي عنوان كرده است:« بناي تاقتويله و زمينهاي اطراف آن در گذشته مالك خصوصي داشته كه بعد از انقلاب توسط زمين شهري تصرف شده و سند آن به نام دولت صادر شده است. عموي اينجانب نيز يكي از خرده مالكان اين محدوده است كه براي ساختن پناهگاهي براي خود و خانواده اقدام به خريد اين يك ملك كرده است. اين ملك بعد از گذشت مدت زماني و كشف بناي تاقتويله در حريم درجه يك تاقتويله قرار گرفت. اين امر كمك شاياني به اينجانب و انجمن دوستداران ميراث فرهنگي نمود تا بتوانيم در كنار ساير مالكان قرار گرفته و آنهار ا براي اهداف اين انجمن مبني بر حفاظت و نگهداري و مرمت و بازسازي بناي باشكوه تاقتويله سوق دهيم. اين اقدام تا جايي پيش رفت كه عدهاي حاضر به واگذاري وكالت براي پيگيري حق و حقوق خود و همچنين بخشيدن درصدي از حق مالكيت خود براي مشاركت در بازسازي بناي تاريخي تاق تويله شدند.»
وي در ادامه آورده است:«انجمن از اين طريق توانست جلوي حكم صادره از سوي سازمان ميراث فرهنگي به شماره 208/2260-129 در تاريخ 7 ارديبهشت 84 براي ايجاد فضاي سبز و ساخت و ساز در حريم درجه تاق تويله توسط شهرداري را بگيرد. »
به گفته خوشاب مالكان تاق تويله در شكايتي، حكم بازداشت ماموران، كارگران و دستگاه هاي تخريب شهرداري را از بازپرس شعبه اول دادسراي ايذه گرفتند.
انجمن دوستداران ميراث فرهنگي از سال 80 فعاليت خود را آغاز و در سال 81 مجوز فعاليت خود را از سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري وقت دريافت كرده است.
http://www.chn.ir/news/?section=2&id=41418