|
كنفرانس بينالمللي ميراث فرهنگي جهان اسلام آغاز شد
"بيشتر كارشناسان يكي از برترين شهرهاي اسلامي جهان
را اصفهان
ميدانند"
كنفرانس بينالمللي «ميراث فرهنگي جهان اسلام و نقش تمدن اسلامي در تمدن انساني» امروز (ششم آذرماه) با حضور مديران و متخصصان حوزهي فرهنگي از كشورهاي اسلامي ايران، نيجريه، لبنان، مغرب، سوريه، اردن، بحرين، قطر، تونس، ليبي، جمهوري آذربايجان، پاكستان، مالي، عربستان، مصر و سنگال در اصفهان آغاز به كار كرد.
به گزارش خبرنگار بخش ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در اصفهان، در اين كنفرانس سهروزه صاحبنظران و متخصصان بخش ميراث فرهنگي كشورهاي اسلامي در پنج نشست تخصصي به تبادل نظر و بررسي وضعيت فعلي ميراث فرهنگي و فرصتها و تمهيدات پيش روي جهان اسلام و يافتن راهكارها و ابزار مناسب پاسداشت ميراث فرهنگي در سطح كشورهاي اسلامي ميپردازند.
در اين كنفرانس بينالمللي 18 مقاله در قالب سخنراني دربارهي ميراث فرهنگي جهان اسلام و بررسي مكتب اصفهان در ميراث فرهنگي ارايه ميشوند.
اين كنفرانس با همكاري سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري و سازمان آيسسكو برگزار ميشود.
محمود محمدي عراقي ـ رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي ـ در اين كنفرانس، فرهنگ و تاريخ هر قوم و ملتي را نشانهي مشخصي از فرد جمعي و مشترك و متن تاريخي هر كشور دانست و افزود: يكي از بارزترين رمزهاي ماندگاري و هويت ملتها، موضوع ميراث فرهنگي است.
وي با اشاره به اينكه اصفهان در ايران شهر تاريخ و فرهنگ است، گفت: انديشمندان بزرگي از اين شهر برخاسته و پرورش يافتهاند كه درپي نشر معارف نبوي در جايجاي سرزمينهاي اسلامي بودهاند.
او ادامه داد: اگر در ميراث فرهنگي و با آن زندگي ميكنيم، به آيه بودن آن نيز با محوريت خدا بايد بنگريم.
در اين كنفرانس، سعيد بكتاش ـ رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري استان اصفهان ـ با بيان اينكه اصفهان شهر تاريخساز ايران و جايگاه تعالي و تلاقي ايمان، دانش، فرهنگ و هنر اسلامي و ايراني است، اظهار كرد: بيشتر ايرانشناسان و باستانشناسان جهان يكي از برترين شهرهاي اسلامي جهان و جهان اسلام را اصفهان ميدانند كه جايگاهي ويژه و شهرتي خاص دارد.
وي افزود: بارزترين نشانههاي هر ملتي، ميراث فرهنگي آن است و بيتوجهي و مراقبت نكردن براي حفظ آن، سهلانگاري در صيانت از هويت ملي است.
او بيان كرد: ايران در يك دورهي گذر تمدني از اصل سنت به اصل مدرن است، البته نه مدرنيتهي اروپايي بلكه با قرائت هويت ايراني و اسلامي خود و در اين راستا، جايگاه بسيار والايي براي حفظ آثار باستاني جهاني ميتواند داشته باشد.
عباس صدري ـ رييس دفتر منطقهيي آيسسكو ـ نيز در سخناني گفت: در سال پايتختي اصفهان در جهان اسلام، اين سازمان با انجام يكسوم فعاليتهاي فرهنگي در سطح بينالمللي با همكاري دستگاهها و ارگانهاي مختلف توانسته است، نقش و جايگاه فرهنگ اسلامي را در برنامههاي مختلف تبيين كند.
او با اشاره به اينكه افراد بسيار بزرگي در اصفهان رشد كردهاند كه ميتوانند الگو باشند، ادامه داد: دفتر آيسسكو براي تبيين اهميت و جايگاه شخصيتي اين افراد و آثاري كه توسط آنها خلق شدهاند، برنامههاي بسياري با محوريت نقش اصفهان در توسعهي فرهنگ سلامي درنظر گرفته است.
به گزارش ايسنا، حسين آذين ـ رييس كارگروه ميراث فرهنگي استان اصفهان ـ نيز در اين كنفرانس بينالملل با اشاره به اينكه در قرنها و اعصار متمادي، بناي رفيع تمدن، دستمايهي هنرمندان اين مرز و بوم بوده است، يادآوري كرد: آنچه از دورهي سلجوقيان به يادگار مانده، آثار شگفتانگيز معماري و تجلي ذوق و خلاقيت شگرف هنرمندان اين دوره است.
وي اضافه كرد: مسجد جامع عتيق اصفهان را از مهمترين و عظيمترين آثار تاريخي ايران در عصر سلجوقي ميتوان دانست كه بهعنوان دايرهالمعارف هنر، معماري و فرهنگ ايران پس از اسلام مطرح است.