بازگشت به صفحه اصلی |
|
بيستون جهانی شدنش را جشن می گيرد
بيستون 12 آبان به مناسبت ثبت در فهرست آثار جهاني يونسكو به جشن مينشيند.
زهرا کشوری
بيستون هشتمين اثر ايراني پس از تختجمشيد، تخت سليمان، چغازنبيل، نقش جهان، پاسارگاد، بم و منظر فرهنگي و گنبدسلطانيه است كه در فهرست جهاني يونسكو به ثبت رسيد.
"مليحه مهديآبادي"، مدير پروژه بزرگ بيستون در مورد جشن ملي بيستون به ميراث خبر گفت: « محوطه بيستون براي پذيرايي از هزار نفر آماده شده و از علاقه مندان دعوت ميشود تا در جشن ملي ثبت جهاني بيستون شركت كنند.»
وي افزود: « اين مراسم با سخنراني استانداركرمانشاه آغاز ميشودو پس از آن دكتر "طه هاشمي "رئيس پژوهشگاه سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري گزارشي از روند جهاني شدن بيستون ارائه ميدهد. همچنين سخنراني "احمد جلالي"، نماينده دائم ايران در يونسكو و مهندس " مشايي" ريئس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري از ديگر برنامههاي سخنراني اين جشن است.»
اجراي موسيقي سنتي، نقاله خواني شيرين و فرهاد، نورافشاني ليزري و افتتاح پروژه نورپردازي محوطه جهاني بيستون نيز از ديگر برنامههاي است كه به گفته مهدي آبادي براي برگزاري جشن ملي در اين سايت باستاني در نظر گرفته شده است.
مهديآبادي همچنين از نصب دكور محل برگزاري مراسم در سراب بيستون خبر داد و به ميراث خبر گفت: « نورپردازي كتيبه نيز در حال انجام است و آمادگي كامل براي پذيرايي از مهمانهاي اين مراسم را داريم. درسطح شهر نيز اطلاعرساني شده است .»
بيستون 22 تير امسال با راي قاطع اعضاي كميته ميراث جهاني يونسكو در فهرست آثار جهاني به ثبت رسيد.
محوطه تاريخي بيستون در 30 كيلومتري شمال شرقي شهر كرمانشاه، در دامنه كوهي به نام بيستون قرار گرفته است.
در اين محوطه، آثاري مانند غارهاي پيش از تاريخ، نيايشگاه دوران ماد، نقش برجسته و كتيبه داريوش اول هخامنشي، نقش برجسته سلوكي هركول، نقش برجسته مهرداد دوم و بلاش اشكاني، صفحه معروف به فرهاد تراش و همچنين بنا و پلهاي ساساني جاي گرفته اند.
بيستون(خبرگزاري ميراث فرهنگي)ميراث استانها_ ۱۳۸۵/۸/۸
http://www.chn.ir/news/?section=2&id=34703