بازگشت به صفحه اصلی

آيا شما هم نامه ي سرگشاده را امضا کرده ايد؟ 

قديمی ترين انيميشن ايرانی در محوطه طاق بستان كشف شد



"عليرضا مرادی بيستوني" مسئول پژوهشي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان كرمانشاه با بيان اين مطلب گفت: با توجه به نقوش و شيوه ساخت، كارشناسان قدمت اين انيميشن صخره‌اي را مربوط به دوران خسرو پرويز دوم (590-628) ميلادي مي‌دانند.

به‌گزارش ميراث آريا، وي با اشاره به اينكه در اين انيميشن صحنه شكارگاه خسرو پرويز در طرفين طاق بزرگ حجاري شده است اظهار داشت: در اين صحنه، فيل‌ها و فيلبانان در حال رم دادن گوزن‌ها به داخل شكارگاه هستند.

مراد خاطرنشان
كرد: در اين نقش، شاه در سه قسمت به تصوير كشيده شده؛ ابتدا صحنه ورود به داخل شكارگاه نشان داده مي‌شود كه يك نفر چتري به سر شاه گرفته، ملازمان وي را همراهي مي‌كنند و شيپورچيان ورود شاه را اعلام مي‌كنند.

وي ادامه داد: همچنين در بخش ديگر، عده‌اي در حال كف زدن و نواختن موسيقي هستند.

مسئول پژوهشی سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان كرمانشاه تصريح كرد: در قسمت پايين و وسط صحنه، شاه سوار بر اسب و در حال شكار است و چند نفر سوار كار وی را همراهي مي‌كنند.

وي افزود: در انتهاي تصوير، شاه كمان را برگردن انداخته و از صحنه خارج مي‌شود كه نشان‌دهنده پایان شكار است. در اين تصوير برخي گوزن‌ها در حال فرار و برخي ديگر، زخمي بر روي زمين افتاده‌اند.

وي تاكيد كرد: همچنين عده‌اي در حال جمع‌آوري گوزن‌ها و عده‌اي نيز گوزن‌ها را سوار بر شتر كرده و از شكارگاه خارج مي‌شوند.

مرادي بيستوني افزود: در حقيقت اين صحنه‌ها با توجه به نوع حجاري و تقسيم‌بندي كردن تصاوير، نوعي انيميشن محسوب مي‌شود كه پشت سر هم تكرار شده و صحنه شكار را از ابتدا تا انتها نشان مي‌دهد.

مرادي در پايان تاكيد كرد: مي‌توان اين تصاوير را قديمي‌ترين و كاملترين انيميشن صخره‌اي ايران معرفی كرد