پس از اعلام نظر احمدی نژاد

 مقدمات آبگيری سد سيوند شروع شد

 

در روزهای آينده دريچه های تونل های تخليه سد بسته خواهد شد

محوطه های 131، 73، 76، و 64 اولين مناطقی هستند که زير آب خواهند رفت

 

 

همزمان با اعلام خبر آبگيري سد سيوند در سفر رئيس جمهوري به استان فارس، تونل تخليه آب سد به منظور آبگيري در حال بسته شدن است و به زودي ، آب در پشت سد جمع مي‌شود.

 

به گفته يكي از كارشناسان پايگاه پژوهشي پاسارگاد پس از اعلام نظر نهايي رئيس جمهوري در سفر به استان فارس، اقدام براي بستن تونل تخليه سد آغاز شده است و به زودي با بستن اين تونل، آبگيري سد سيوند به طور كامل انجام مي شود و درياچه سد شكل مي‌گيرد.

 

سد سيوند يكي از جنجال‌برانگيزترين اخبار مربوط به ميراث فرهنگي است كه طي سه سال گذشته بيشترين حجم اخبار فرهنگي كشور را در رسانه‌هاي داخلي و خارجي به خود اختصاص داده است.

 

پيش از اين صحبت‌هاي ضد و نقيض‌ بسياري درباره آبگيري سد سيوند شده بود اما هيچ‌كدام مشخص نمي‌كرد آبگيري سد سيوند انجام شده يا خير. از سوي ديگر اين صحبت‌ها تاريخ دقيق زمان آبگيري سد را نيز مشخص نمي‌كرد.

 

به گفته اين كارشناس ميراث فرهنگي، هنوز آبي در پشت سد جمع نشده است اما با بسته‌شدن كامل تونل تخليه اين اتفاق طي چند روز آينده رخ مي‌دهد.

 

محوطه‌ 131، 73، 76 و 64 نخستين محوطه‌هاي باستاني تنگه بلاغي هستند كه در آبگيري سد سيوند غرق مي‌شوند.

 

پيش از اين باستان‌شناسان اعلام كرده بودند كه كاوش‌هاي باستان‌شناسي در تنگه بلاغي پايان يافته است.

 

همچنين رئيس پژوهشكده باستان‌شناسي كشور نيز با تاكيد بر پايان يافتن كاوش‌هاي باستان‌شناسي در تنگه بلاغي اعلام كرده بود كه توان باستان‌شناسان در نجات بخشي آثار ديگر سد‌هاي كشور مورد استفاده قرار مي‌گيرد.

 

در محوطه  64 كه با آبگيري سيوند غرق مي شود سازه‌هاي توليد نوعي نوشيدني دوره ساساني وجود دارد و به گفته باستان‌شناسان تا كنون مشابه‌ اين سازه‌ها در هيچ نقطه‌اي از ايران يافت نشده است.

http://www.chn.ir/news/?section=2&id=38306