|
آيا شما هم نامه ي سرگشاده را امضا کرده ايد؟
محمدعلی دادخواه، عضو کانون وکلای مدافعان حقوق بشر:
دادگاه لندن قوانين مندرج در کنوانسيون وين را ناديده گرفته است
حسن ظهوري
دادگاه لندن با صدور راي نهايي خود مبني بر حراج 17 قلم شي تاريخي جيرفت، در كنار ناديده گرفتن قوانين داخلي ايران، قوانين مندرج در كنوانسيون وين را نيز نقض كرده است.
«محمد علي دادخواه»، عضو كانون وكلاي مدافعان حقوق بشر دراينباره به ميراث خبر گفت: «از جمله معيارهايي كه دادگاه لندن در صدور راي خود آن را ناديده گرفته قوانين مندرج در كنوانسيون وين است. در ماده 27 اين قوانين كه در سال 1969 در سازمان ملل به تصويب رسيده، آمده است كه هيچ دولتي به عذر قوانين داخلي نميتواند معاهدات بينالمللي را ناديده بگيرد.»
دولت جمهوري اسلامي ايران و انگلستان به معاهدات يونسكو در خصوص مباحث ميراث جهاني و احترام به حقوق بينالمللي تاريخ و فرهنگ ملتها پيوستهاند و موظف به رعايت قوانين كنوانسيون وين هستند.
دادخواه به ميراث خبر گفت: «لندن موظف به رعايت اين كنوانسيون بوده و طبق آن تمامي اشياء تاريخي جيرفت كه به حكم دادگاه لندن ميتوانند مورد حراج قرار گيرند بايد به سرزمين مادري، يعني ايران عودت داده شوند.»
وي همچنين با بيان اينكه از ديگر تخلفات دادگاه لندن ناديده گرفتن قوانين داخلي ايران است افزود: «لندن در صدور راي خود موظف به رعايت قوانين داخلي ايران در خصوص اشياء تاريخي بود. طبق قانون اساسي ايران در خصوص اشياء منحصر به فرد، حتي با راي مجلس شوراي اسلامي نيز اين اشياء را نميتوان حراج كرد و بر اساس اين حكم لندن موظف به پس فرستادن اشياء تاريخي جيرفت است.»
به گفته وي نه تنها دادگاه لندن كه تمامي كساني كه به نحوي با حراج اشياء تاريخي در ارتباط هستند ميدانند كه اشياء باستاني جيرفت به چه نحوي از ايران خارج شده است، و خروج غيرقانوني اين اشياء تمامي دولتها را موظف به بازگرداندن آنها ميكند.
چندي پيش دادگاه لندن طي حكمي ، حراج بيشاز 17 شي تاريخي به سرقت رفته از محوطه پيش از تاريخي جيرفت را در كشور انگلستان، آزاد اعلام كرد
تهران(خبرگزاري ميراث فرهنگي)
.