بازگشت به صفحه اصلی

آيا شما هم نامه ي سرگشاده را امضا کرده ايد؟

موزه پاسارگاد بيست و هشت سال است ناتمام رها شده است

وزارت نيرو بدون پشتيبانی سازمان ميراث فرهنگی

  دوباره قول تکميل ساختمان موزه پاسارگاد را داده است

 

شايد طلسم بيست و هشت ساله ساخت موزه پاسارگاد با قول مجدد وزارت نيرو براي مشاركت در تكميل اين ساختمان و بدون هيچ قول مساعدي از سوي اداره موزه‌هاي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري در آينده‌اي نزديك شكسته خواهد شد.

محمد حسين طالبيان رئيس بنياد پارسه پاسارگاد با اعلام خبر موافقت مجدد وزارت نيرو براي مشاركت در تكميل ساخت موزه پاسارگاد به ميراث خبر گفت:« وزارت نيرو و معاونت امور آب موافقت كرده‌اند تا هزينه‌هاي ساخت اين موزه را به پيمانكار پرداخت كنند. »

وي با بيان اين سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري  و اداره كل موزه‌ها هنوز هيچ اعتباري را براي تكميل اين موزه به بنياد پارسه پاسارگاد نداده است، گفت:« قرار بود با توجه به اهميت اين موزه اعتباري را در اختيار بنياد قرار دهند اما بعد از گذشت چند ماه نه تنها اعتباري ابلاغ نشده ، هيچ صحبتي نيز درباره آن نمي‌شود .

به گفته طالبيان در حال حاضر هماهنگي‌هاي ساخت از طريق ناظر عالي و پيمانكار انجام مي‌شود:« منتظريم تا تاييد نهايي ساخت و تكميل موزه ارائه شود تا ساخت موزه را آغاز كنيم. »

مدير بنياد پارسه پاسارگاد با اشاره به اين كه طرح اصلي ساخت اين موزه همان نقشه‌‌اي است كه حسين امانت براي ساخت موزه ارائه كرد؛ گفت:« مهمترين مشكل ما مسئله بتن است. چون بتني كه براي پي اين ساختمان استفاده شده است، قديمي است. اما در حال حاضر بتن جديد با تركيب متفاوتي ساخته مي‌شود كه استقامت بيشتري دارد . بايد اين دو بتن را به نوعي باهم سازگار كنيم.»

طالبيان با تاكيد به اين نكته زمان دقيق كه آغاز عمليات ساختماني  موزه پاسارگاد هنوز مشخص نيست، افزود:« وزارت نيرو ساخت موزه را آماده كرده است و ما تلاش داريم نازك كاري‌ها و ويترين‌ها و اشياي موزه را آماده كنيم تا دوباره تاخيري براي راه اندازي گريبان موزه پاسارگاد را نگيرد.»

اوايل دهه پنجاه نيازبه تاسيس يك موزه خاص تمدن هخامنشي حس شد.بنابراين دولت وقت تصميم به ساخت و راه‌اندازي يك موزه بزرگ در كنار آرامگاه كوروش و سلسله كاخ‌هاي پاسارگاد گرفت. پس از انجام برنامه‌هاي مقدماتي مهندس حسين امانت كه پيش از اين هنرخود را در طراحي برج آزادي و ساختمان ميراث فرهنگي نشان داده بود به عنوان طراح معرفي و كار ساختماني از حدود سال‌هاي 55 _ 54 آغاز شد.اما ساخت اين موزه با وقوع انقلاب اسلامي متوقف و تا سال گذشته هيچ اقدامي براي تكميل و راه‌اندازي آن صورت نگرفت. پس از ثبت محوطه پاسارگاد در فهرست آثار جهاني بار ديگر توجه‌ها به سمت موزه پاسارگاد جلب شد و مسئولان سازمان ميراث فرهنگي اعلام كردند كه آمادگي تكميل، تجهيز و راه‌اندازي آن را دارند. اما به دليل گذشت نزديك به 28 از ساخت آن و استقرارسازه در زير زمين و تخريب بخشي ازساختمان،احياي آن به اعتباري نزديك به بيست ميليارد ريال احتياج دارد كه بايد از محل اعتبارات ملي و استاني تامين شود.

موزه پاسارگاد به صورت يك مجموعه زيرزميني در بخش غربي كاخ‌هاي آپادانا و نزديك آرامگاه كوروش، با الهام از محوطه پاسارگاد طراحي شده است. اين ساختمان داراي يك سالن مركزي و دو بال‌ قرينه در طرفين است.

 

خبرگزاري ميراث فرهنگي- گروه فرهنگ و هنر

http://www.chn.ir/news/?section=2&id=36947