|
کمیته دانشجویی گزارشگران حقوق بشر
شماره۲20-۲۰۰۷
تاریخ25/1/1385
سد سیوند در حالی آب گیری می شود که بررسی های کارشناسان میراث فرهنگی و باستان شناسان در خصوص اتمام پژوهش ها بر روی آثار مدفون در تنگه بلاغی هنوز براین نکته تاکید می کند که جای بسیاری برای حفاری های مهم باستانی در این دشت وجود دارد و آب گیری سد سیوند تمامی این دستاوردهای بشری را به زیر آب خواهد برد، مضافا بر اینکه پوشش گیاهی این دشت باستانی جزو پوشش های نادر گیاهی در جهان است .
از طرف دیگر گروهی از محققین نیز برآنند که آب گیری سد، به بنای عظیم آرامگاه کوروش ؛ اولین واضع اعلامیه حقوق بشر در تاریخ ، لطمه های جبران ناپذیر خواهد زد .
در سالهای اخیر و از زمانی که زمزمه های احداث این سد به گوش رسید، جماعت های مختلف حامی میراث فرهنگی بر خطر آب گیری این سد بارها گوشزد کردند، اما هر بار اعتراضات و پیگیری ها بی پاسخ ماند و هیچ نهاد و مرجعی بر این مهم اقدامی نکرد. امروز، بعد از اثبات این مدعی که سد سیوند انهدام تدریجی پاسارگاد را به دنبال خواهد داشت ، بازهم اعتراض ها و نگرانیها بی پاسخ می ماند و دولت می رود تا در روزهای آینده با نادیده گرفتن حقوق فرهنگی یک ملت ،رای عمومی مبنی بر توقف آب گیری سد سیوند را زیر پا بگذارد و این بار هم جنبه ای دیگر از تاریخ این ملت را در معرض خطر و نابودی قرار دهد.
کمیته دانشجویی گزارشگران حقوق بشر ضمن پافشاری جدی بر توقف آب گیری سد سیوند بر آن است که نادیده گرفتن حقوق فرهنگی یک ملت به صفت آبادانی و پیشرفت بزرگترین حربه ایست که این روزها علیه میراث کهن ایران مطرح می گردد و بر تمامی دوستداران یادگارهای فرهنگی است که با عزمی راسخ حاکمیت را متعهد گردانند که هر پروژه عمرانی لازم است برای اجرایی شدن از مجرای تایید متخصصین میراث فرهنگی بگذرد و به آن متعهد گردد تا دیگر بار شاهد چنین ضایعه ای ملی نباشیم .
http://komitegozareshgar.blogfa.com